MaTech4 digitális matematikaverseny

2022.04.12. 18:23

A győri révaisok csapata a legjobb matekos az országban

Ismét remekeltek a diákok. A MaTech4 kreatív matematika verseny végső küzdelmében 12 csapat mérte össze tudását, középpontba helyezve a kreativitást, a digitális eszközhasználatot, a kooperációt és a problémamegoldó gondolkodást.

OS

457 csapat közül került ki az a 6-6, akik az I. és a II. (online) fordulóban nyújtott teljesítményeik alapján kivívták a döntőbe jutás lehetőségét.  Ebből 6 csapat speciális matematika tagozatos intézmények tanulóiból, 6 csapat pedig általános tantervű intézmények diákjaiból került ki. Ennek megfelelően az idén 2 első, 2 második és 2 harmadik helyezett született. 

 

A döntő során kreatív, digitális eszközhasználaton alapuló feladatokat kellett helyben is megoldaniuk a versenyzőknek, amelyek szóbeli, írásbeli és gyakorlati - prezentációs - részekből álltak. A harmadik fordulót a Klebelsberg Központ által felkért zsűri helyben értékelte. 

 

A zsűri a csapatok sorrendjét, a helyezéseket, az előzőleg kiadott feladatok értékelése, valamint a versenyfeladatokra adott pontszámok alapján döntötte el, nagy hangsúlyt helyezve a gyakorlati feladatokra adott válaszokra, a megoldásban megmutatkozó kreativitásra, a csapatmunkára és az előadói készségre. 

 

A döntőt élőben közvetítették a verseny youtube csatornáján. 



A döntőben elért helyezettek:


Speciális matematika tagozatos csapatok
1. Városmajori Gimnázium
2. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium
3. Városmajori Gimnázium

Általános tantervű csapatok:
1. Révai Miklós Gimnázium és Kollégium
2. Zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium
3. Ciszterci Szent István Gimnázium, Székesfehérvár

 

Az első három helyezett csapat értékes ajándékokat kapott, úgymint iPad és iPad Pro táblagépeket, a hozzájuk tartozó kiegészítőket, illetve okosórákat.

 

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke köszöntőjében elmondta, hogy amikor 4 éve elindították a versenysorozatot, kezdetben nem is számítottak rá, hogy ennyire népszerű lesz, de az elmúlt évek tapasztalatai, valamint az idei évben jelentkezett csapatok magas száma mind azt igazolja, hogy komoly érdeklődés mutatkozik a megszokottól eltérő tartalmú, fiatalos hangvételű, a digitális világ lehetőségeivel élő megmérettetés iránt. Szerencsére sok diák érzi úgy, hogy a matematika a legszebb tantárgy - mondta az elnök. 

 

Dr. habil. Rajcsányi-Molnár Mónika, a Dunaújvárosi Egyetem intézményfejlesztési és általános rektorhelyettese hangsúlyozta, hogy a verseny újszerűségéhez hozzájárulnak a diákoktól kapott visszajelzések, a diákok előadásai pedig bizonyították, hogy a matematika tantárgynak is lehetnek kreatív megközelítései.

 

A Klebelsberg Központ elkötelezett a szakmai innovációk támogatásában, a XXI. századi oktatási környezet megteremtésében. Ennek érdekében indította el ismételten a MaTech4 versenyt, hogy az okoseszközök nyújtotta módszertani lehetőségeket minél szélesebb körben terjessze, ötvözve az élményalapú tanulással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában