Tavaszváró koncert adománygyűjtéssel

2022.03.08. 13:10

Több mint 1000 nyugdíjas fesztiválozott együtt Mosonmagyaróváron

A Mosonmagyaróvár és Környéke Nyugdíjas Egyesület a térség huszonnyolc egyesületét fogja össze és kínál a tagoknak tartalmas programokat. Ezúttal Tavaszváró Fesztivált rendeztek, ami azonban nemcsak a tél elkergetéséről szólt, hanem arról is, hogy végre a Covid-járvány után rendszeresek lehessenek a találkozók.

Kovács Viktor

Forrás: Kovács Viktor / Kisalföld

– Tavaszváró Fesztiválunk így nemcsak a rossz időt búcsúztatja, de a bezártságot is, annak reményében, hogy idén minél többet tudjunk találkozni – osztotta meg lapunkkal Bujdosó Zoltán, a nyugdíjasegyesület elnöke. 
 

A főszerepet a rendezvényen kétségkívül az Apostol zenekar játszotta, amely remek hangulatot teremtett a több mint ezer főből álló közönségnek. Ugyanakkor a háborús helyzet sem kerülte el a tavaszköszöntők figyelmét, így a program ideje alatt fogadták az adományokat. 
 

– Régóta szervezzük az idei első közös rendezvényünket. Az elmúlt egy hónap alatt azonban sokat változott a világ helyzete. Sajnos a szomszédunkban háború folyik, így mi is elkezdtünk egy adománygyűjtést, a befolyt összeget pedig átadjuk a város önkormányzatának, hogy a megfelelő helyre továbbítsák – hangsúlyozta Bujdosó Zoltán. 
 

Mielőtt az együttes színpadra lépett volna, hogy elvarázsolja a zsúfolt közönséget, még Bujdosó Szilvia is rövid beszédet mondott, kiemelve az összetartozás fontosságát. A koncert előtt elszavalta Móra Ferenc Esti imádság című háborús költeményét, majd a nézőkkel közösen elénekelték Koncz Zsuzsa Ha én rózsa volnék című slágerét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában