Kiállítás az Apáczain

2022.03.23. 15:44

Tablókon Győr természeti kincsei - fotók, videó

A Barsi Ernő Szakkollégium szervezésében kedden nyílt meg, és két héten át látogatható a Reflex környezetvédő Egyesület kiállítása Győr természeti értékeiről a Széchenyi István Egyetem Apáczai karán.

kisalfold.hu

2022.03.23.Gyõri természeti kincskeresõ kiállításmegnyitó.Gyõr.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Fotó: Huszar Gabor

A tárlaton 21 tablón láthatnak válogatást az érdeklődők Győr természeti értékeiből. A kiállítást az a közösségi kampány alapozta meg, amelyben olvasóink segítségével kutattuk fel a megyeszékhely zöldértékeit.


„A közösségi kampány sikere várakozáson felüli volt. Az akció során több mint ötven helyszínre kaptunk javaslatot” – kezdte Lajtmann Csaba környezetvédő, a Reflex munkatársa. Fontos, hogy ezek a helyi közösségek kincsei, amelyekből 21 tabló készült a kiállításra - mondta.

 

 


“A jelöltek között több olyan is volt, amelyeket mi sem ismertük, és a visszajelzések szerint, még azok is rácsodálkoztak egy-egy zöld értékre, akik annak közvetlen közelében élnek”  - mondta Horváth Ferenc, a Reflex elnöke. Célunk, hogy minél több iskolába, közintézménybe eljussunk a tárlattal, hogy így vigyük közelebb az emberekhez ezeket az értékeket.  


“A környezeti nevelés fellendülő iránya a helyalapú oktatás ami egyre fontosabb szerepet tölt be az oktatásban. Ezért különösen fontos, hogy hallgatóink, a jövő pedagógusai, gyógypedagógusai ismerjék, és be tudják mutatni, hogy a természet kincsei körülvesznek bennünket és nem csak a természettudományos tv műsorokban találkozhatunk velük” - mondta dr. Halbritter András tanszékvezető a Barsi Ernő Szakkollégium képviseletében.


A Széchenyi egyetem hallgatói nagy érdeklődéssel fedezték fel a tablókon azokat a kincseket, amelyeket már ismertek, és csodálkoztak rá azokra, amelyekről eddig nem tudtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában