Kifogni ki lehet őket, de hazavinni nem

2022.03.21. 14:31

Rekorder pontyok kerültek a mosonmagyaróvári Vár-tóba

A Mofém Horgászegyesület halgazdálkodása alá tartozó Vár-tóba 158 kilogramm rekord­méretű pontyot telepítettek. A nagy méretű halak mind jelölést kaptak, mivel kifogni ki lehet őket, de hazavinni nem.

Kovács Viktor

A varázslatos, belvárosi környezetben fekvő tóba idén tavasszal és ősszel 600 kilogramm pontyot és 75 kilogramm keszeget telepítenek, ezenfelül kerültek a vízbe átlagosan 9 kilós halak, melyeket Nagy István agrárminiszter ajánlott fel az egyesületnek. 
 

– Megkerestük a miniszter urat, hogy nagy méretű halak telepítésével a turisztikai értéke is nőne a tónak, illetőleg a környezetének. Nagy István támogatta az ötletet, így felvettük a kapcsolatot a Tógazda Zrt.-vel, akik Marcaliból hozták a pontyokat – mondta el Fehér János, a telepítés szervezője. 
 

A Vár-tóba most került pontyok mellett továbbiak is várják a horgászokat, de amur, keszeg és kárász is található itt. 

 

Forrás: Kovács Viktor / Kisalföld

– A dunakiliti kavicsbányató, a halászi II. kavicsbányató, a feketeerdői holtág és a Lajta jobb parti csatorna tartozik az egyesülethez. A Vár-tóba ilyen rekordméretű halak még nem kerültek, volt köztük 14 kilós példány is. A Mofém-tagok mellett napijeggyel bárki horgászhat nálunk, akinek van érvényes horgászengedélye, de a jelölt halakat kifogás után vissza kell engedni – mondta Koltai Gábor, az egyesület elnöke. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában