Játék és verseny

2022.03.26. 16:45

Póniolimpia Győrben - sok mosolygó gyerek és sok-sok fotó

Huszonhét intézmény, mintegy ötszáz kis óvodás, óvónénik, apukák és anyukák voltak a résztvevői szombaton az első győri Póni Olimpiának.

kisalfold.hu

Fotó: CSAPO BALAZS

A rendezvénynek a gyirmóti Rodeo Ranch adott helyet. A kicsik szüleikkel, az intézmények dolgozóival közös játékos sorversenyeken vehettek részt, amelyekben a póni lovak is nagy szerepet játszottak. A rendezvény a Kincsem-Nemzeti Lovas Programhoz csatlakozva fogadta szombat reggel az óvodásokat akik cowboy ruhában, kis játékpisztolyokkal a kezükben, és nagy izgalommal futottak be a gyirmóti Rodeo Ranch aránéjába.

 

 

Az esemény célja a lovas kultúra, és a lovaglás szeretetének népszerűsítése volt. A résztvevőket három bemutató program is várta. A magyar hagyományokhoz kapcsolódóan Tókics Mihály csikos világbajnok csapata tartott előadást, majd Hamza Viktória a szabad idomítás nagy mestere lépett fel az aránéban. Emellett a nemzetközi hírű győri Ördöglovasok is bemutatkoztak lovasakrobatikai előadásukkal.

 

A rajthoz álló csapatok közül az első három intézmény szép ajándékkal térhet majd haza: a nyertes inézmények egy-egy hetes, húsz fős, nyári lovastábori lehetőséget kapnak majd a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában