Akciósorozat

2022.03.01. 08:17

Ismét hollywoodi film jeleneteit forgatták Győrött - mutatjuk, mit tudtunk meg a produkcióról

Hova csöppentem? – merülhetett fel az emberben a kérdés hétfőn a győri Móricz Zsigmond rakparton sétálva, már ha a biztonságiak ellenére egyáltalán a lezárt terület közelébe tudott jutni.

Barki Andrea-Szeghalmi Balázs

Fotó: Tudósító

  • Amerikai rendszámú kocsik a révfalui hídon, szokatlan útjelző táblák az út mellett, néhány bámészkodó itt-ott, akik azt találgatták, vajon milyen film készülhet.
  • Merthogy az készül, arról már hírt adtunk, hiszen a környék lezárása a győriek közlekedését erősen megnehezítette a csúcsforgalmi időszakban.
  • Többen azt gondolták, hogy Mel Gibson is Győrbe érkezett, de az amerikai szupersztár nem járt városunkban.
  • Mutatjuk, mit tudtunk meg a produkcióról.

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt Steven Spielberg-produkciónak adott helyet az ETO Park – akkor a Halo című videójáték filmes adaptációjának egyes jeleneteit rögzítették –, most pedig ismét nemzetközi filmes csapat érkezett a kisalföldi megyeszékhelyre. Győrben többen találgatták, vajon az Oscar-díjas szupersztár, Mel Gibson is a folyók városába érkezett-e a napokban. Ennek az elképzelésnek az adta az alapját, hogy A rettenthetetlen című klasszikus főszereplő-rendezője valóban hazánkban forgatja a The Continental című minisorozatot, s a hétvégén még egy ismert csopaki pincészetbe is ellátogatott borkóstolóra.

 

A Kisalföld megbízható forrásból származó információi szerint azonban Mel Gibson nem tette tiszteletét Győrben. Úgy tudjuk, másik amerikai szuperprodukció­nak, a Jack Ryan című akciósorozat új évadjának adott otthont Győr. A film korábbi évadjai az Amazon streamingszolgáltató kínálatában érhetők el. A címadó főhős a mozikedvelőknek ismerős lehet, hisz a ’90-es évektől kezdve a sármos CIA-ügynök bőrébe olyan kaliberű színészek bújtak már, mint Harrison Ford, Alec Baldwin vagy legutóbb Ben Affleck.

 

A most forgatott sorozatban a 42 esztendős amerikai színész John Krasinski alakítja Jack Ryant; arról nincsenek információink, Krasinski is részt vett-e a győri jelenetekben. Az viszont szinte borítékolható, hogy pörgős, látványos, eseménydús filmnek adott helyszínt a győri folyópart és a vagongyár területe. A Jack Ryan-sorozat egyik producere ugyanis az a Michael Bay, aki olyan akciófilmekkel írta be magát Hollywood történetébe, mint A szikla, a Rosszfiúk, az Armageddon és a Transformers-produkciók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!