Filmben verhetetlenek

2022.03.04. 18:16

Idén is diadalmaskodtak a győriek a Nagy Magyar Filmteszten - A fődíj Bőnybe került

A 19 éves bőnyi egyetemista, Gábriel Bálint nyerte a Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak online kvízjátékot pénteken. A fővárosi döntőbe tízen jutottak a játékra jelentkezett több mint húszezer iskolásból.

Prémus Karina és Gábriel Bálint a tavalyi versenyen.

Forrás: Kisalföld archív

Az idei Filmteszt nyertese három értékes főnyeremény közül választhatott: egy Xiaomi 11T Pro vagy egy Samsung Galaxy Note 20 okostelefont, vagy egy kétszemélyes utazást egy általa választott európai nyaralásra 250.000 forint értékben. 
 

A győztes Gábriel Bálint a Budapesti Műszaki Egyetemen gépészmérnöknek tanul, a tavalyi győzteshez, Buza Gáborhoz hasonlóan ő is a nyaralást választotta, így nyereménye egy 250 ezer forint értékű utazás. A Filmteszt második helyezettje, a győri Husz Petra és a harmadik Zupkó Alíz egyaránt egy-egy profi kamerával felszerelt Samsung okostelefonnal gazdagodott. 

 

Bálint már tavaly is bekerült a fináléba, ám akkor egy másik győri fiú, Buza Gábor hozta el a fődíjat.

 

A díjakat Káel Csaba, a magyar nemzeti mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos adta át.

 

A DUE Médiahálózata a Nemzeti Filmintézet támogatásával immár ötödik alkalommal rendezte meg a Nagy Magyar Filmtesztet, amelyre 14 és 20 év közötti diákok jelentkezhettek. Az idei több fordulós vetélkedő kiemelten foglalkozott a tavaly elhunyt Törőcsik Marival és 2014-ben elhunyt Jancsó Miklóssal.
    

A három fordulós játékba a filmteszt.hu oldalon lehetett bekapcsolódni, ahol magyar filmklasszikusokkal és az elmúlt évek magyar mozifilmjeivel, sorozataival és alkotóival kapcsolatban feltett kérdésekre kellett válaszolni. A résztvevők a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatták tudásukat.
    

A Nagy Magyar Filmteszt edukatív játékot azzal a céllal indították, hogy a 14-20 év közötti fiataloknak szórakoztatva adjanak képet és tudást a magyar filmekről, sorozatokról, alkotókról. A játékba az elmúlt években 70 ezren kapcsolódtak be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában