4 km a világbékéért

2022.02.18. 15:54

A barátság jegyében futottak a likócsi laktanya katonái

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén is csatlakozott a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett futónaphoz 2022. február 18-án.

kisalfold.hu

Forrás: MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred

"Az akcióhoz először 2016-ban csatlakozó légvédelmi egység leterheltsége ugyan nem tette lehetővé, hogy teljes létszámban képviseltesse magát e napon, ennek ellenére az ezred – szakmai feladatokban és határőrizeti tevékenységben éppen nem érintett – honvédei reggel nyolc órakor felsorakoztak a likócsi bázis alakulóterén. A megjelenteket Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte. A sporttevékenység apropóját Szabó Szilvia százados, testnevelő tiszt ismertette röviden, majd kezdetét vette a szakszerű és alapos bemelegítés. Az izmok és izületek átmozgatása után meg is indult az úgynevezett kötelékfutás, mely során a katonák az eredeti alakzatot megtartva teljesítették a kijelölt távot. A futás során a parancsnokság, a törzsek és az alegységek tiszti állományát a parancsnokok, az altiszti és legénységi állomány alakzatait pedig a vezénylő zászlósok vezették" - számolt be az eseményről közösségi oldalán a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában