Játék és tudomány

2022.01.28. 14:53

Jubileumára készül a Futura Mosonmagyaróváron

A Futurát Mosonmagyaróváron és a környéken talán mindenki ismeri, ami nem csoda, hiszen a tudományos játszóház idén augusztus 17-én már a tizedik születésnapját ünnepli. Ezen alkalomból új kiállítási elemekkel és programokkal is jelentkezik az élményközpont. Ezzel párhuzamosan a Part Rendezvényház is várja a látogatóit, amely tavaly nyitotta meg kapuit a közönség előtt.

Kovács Viktor

A gyerekek játékos formában ismerkednek a Coriolis-erővel, ami többek között a bolygó éghajlatáért, valamint a ciklonok és hurrikánok kialakulásáért is felel.

Tavaly és tavalyelőtt sajnos több rendezvény nem jöhetett létre, a járvány miatt az iskolai kirándulások elmaradtak. Remélhetőleg idén rendeződik a helyzet és sikerül minden programot megtartani. – Ezekben a hetekben állítjuk össze városunk 2022-es évre szóló osztálykirándulási ajánlóját, melyben a Futura programjai mellett a Hansági Múzeum múzeumpedagógiai foglalkozásai, az óvári vár kiállítása, fürdőzés, valamint különböző kaland- és vízi élményprogramok is helyet kapnak. A kínálatot bemutató prospektust az ország háromezer iskolájába postázzuk, ezenkívül a programok felkerülnek a Futura osztálykirándulás témájú honlapjára is – osztotta meg velünk Horváthné Pákozdi Emese intézményvezető.

 

A Futurában a március 15-i hosszú hétvégén retró számítógépes és videójáték-terem várja a családokat. A korábbi évekhez hasonlóan januárban, februárban és márciusban csütörtökön és pénteken folytatódnak a nagy sikerű bérletes foglalkozások az óvodás és iskolás csoportoknak, de az intézmény különleges programokkal is készül az iskolai szünetekre és a nyári táboroztatásra. – Jelenleg érintőképernyős terminálon játszható, geológiai témájú digitális csapatjátékot fejlesztünk egy szlovák–magyar határon átnyúló pályázat keretében. Ebben az évben ünnepli a Futura a tízéves évfordulóját, erre külön rendezvénnyel készülünk – hangsúlyozta Horváthné Pákozdi Emese.

 

A Part Rendezvényházban január 21-én nyitott a szezon a magyar kultúra napjára szervezett városi rendezvénnyel, február 19-én pedig farsangi iparosbál lesz. – A Part Rendezvényházat tavaly adták át, fontos, hogy minél több rendezvény valósulhasson meg és minél többen megismerjék a városnak ezen új rendezvényhelyszínét. A tavalyi nagy sikerű előadás folytatásaként idén saját szervezésben két vacsoraszínházi előadást tervezünk. Tavasszal az Orfeum vendégjátékában az Apád füle című darabot tekinthetik meg az érdeklődők egy háromfogásos vacsorával egybekötve. Esküvői és báli foglalásaink is vannak, februárban az iparosok farsangi bálja lesz nálunk – mondta Horváthné Pákozdi Emese, majd hozzátette: – Reméljük, a vírushelyzet is engedi majd terveink megvalósulását. Fontos célunk lenne még idén városunk konferenciaturizmusának fejlesztése, de ez szintén a Covid-helyzet függvénye.

Címkék#futura

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában