Gyökereket és szárnyakat adnak a gyerekeknek

2022.01.27. 14:11

A megye KicsiNagykövete - a vetélkedőn kiderül, mennyire ismerik lakóhelyük értékeit

kisalfold.hu

A határon innen és túl élő magyar nemzetiségű gyerekeket szólítja meg a Generációk Találkozása Egyesület és a Jövőt Építők Generációja Egyesület közös programja, a Magyarság KicsiNagykövete.

 

A 10–12 év közötti kisdiákok több fordulós, játékos versenyen ismerhetik meg szülővárosukat, környezetüket, de a megoldásra váró feladatok során a hazaszeretet, a kultúra, a sport tisztelete és a család fontosságának érzése is elmélyül bennük. Gyökereket kapnak, hogy tudják, honnan jöttek, s legyen hová visszatérniük, és szárnyakat, hogy merjenek nagyot álmodni és megvalósítani azt. A megmérettetés hazánk tizenkilenc megyéjén és a fővároson túl öt határon túli, magyarok lakta régióra, Erdélyre, Kárpátaljára, a Felvidékre, az Őrvidékre és a Délvidékre terjed ki, kapcsolatot teremtve a belföldi és külhoni gyerekek között. A programmal összesen kétszázezer kisdiákot szeretnének megszólítani. A műveltségi és kincskereső feladatokkal színesített verseny során legjobban teljesítő diák elnyeri a Megye KicsiNagykövete, a második és harmadik helyezett a Megye KicsiAttaséja. A kreativitást és játékosságot igénylő kérdések megoldása során kiderül, mennyire ismerik a megye és lakóhelyük értékeit.

 

A sikeres Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pilot program után a többi megyében is elindult a verseny a virtuális térben.  Az Okos Doboz felületeken megoldott feladatok után az összesített eredmények alapján kerül sor a megyei döntőkre. Akkor hirdetik ki a megyék KicsiNagykövete illetve három KicsiAttaséja címet is, ők mehetnek a budapesti országos döntőre.

Címkék#vetélkedő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában