Mindenkinek teljesült a vágya

2021.12.23. 08:22

Örökbe fogadták a kívánságokat a Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezetének felhívására - Fotók

Alig múlt el egy óra a nap máris megpihenni készült. Az árnyékok megnyúltak a téti Ürgehegyen az utolsó sugarak lágyan siklottak végig a nagy halomban álló ajándékokon. Némely csomagoláson ezüst csillag sziporkázott, másikról pedig hercegnők pillantottak az összegyűlt gyerekseregre. Személyre szóló karácsonyi csodát hozott el a rászoruló gyerekeknek a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete.

Dániel Viktória

Sokak listáján szerepelt, csokoládé, gumi- vagy szaloncukor. Ezeknek a gyerekek ez is egy karácsonyi kívánság – mondta el Kun Szilvia a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója.

Forrás: Huszár Gábor / Kisalföld

Fotó: HUSZAR GABOR

 Ahogy arról korábban nálunk is olvashattak,  a legszegényebb családokban élő gyerekek írtak levelet a Jézuskának, a kívánságokat pedig  bárki örökbe fogadhatta. Igazi karácsonyi csoda történt, ugyanis minden gyermeki kívánságra jutott egy önzetlen felajánló.

 

A csomagokat kedden jutatták el a kis címzettekhez. Tét-Ürgehegyen izgatottan zsibongó gyereksereg várta a Vöröskereszt munkatársait. A kicsik közül ketten izgatottan lestek be a nagy piros kisbuszba, aminek gyomrából újabb és újabb ajándékok kerültek elő. „Csomagok, csomagok”, kiáltották vidáman, ahogy visszasiettek szüleikhez, testvéreikhez.

 

Az egybegyűlteknek Bogár Eszter felkészítésével a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum diákjai varázsoltak ünnepi hangulatot. Majd a Jézuskának írt leveleket felolvasva, kis és nagy gyerekek egyaránt átvehették karácsonyi ajándékaikat.

 

 

 

Dzsesszi egy még nálánál is nagyobb csomagot vehetett át. A megszeppent kislány szája sarka egyből mosolyra kunkorodott, ahogy  megfogta a Jézuska küldeményét. – Nagyon várta már. Babakocsit és játék babát kért, most így szépen becsomagolva várja majd a Karácsonyt és csak akkor nyitjuk majd ki – mondta el édesanyja.

 

Bogdán Balázs és Bogdán Zsolt is örömmel emelte feje fölé és mutogatta az arra járóknak a tarka papírba csomagolt ajándékot. Egyikük autót kért, a másikuk pedig szerszámos ládát és kirakót. – Szerintem nem bírják ki szentestéig, amint hazaérünk egyből ki fogják bontani őket – mondta nevetve édesanyjuk Csigi Virág Anett, kishúguk szintén kapott ajándékot az önzetlen felajánlóknak köszönhetően.

 

Gundár Dorottya három gyermekét neveli, a legkisebb épp most egy éves, a nagyobb tesók kívánságlistáját szintén teljesítették az angyalok, de az élelmiszer támogatás is nagyon jól jött a családnak az ünnepekre.

 

– Számomra az a különleges kérés, amikor egy gyermek nem játékot kér, hanem ételt. Sokak listáján szerepelt, csokoládé, gumi- vagy szaloncukor. Ezeknek a gyerekek ez is egy karácsonyi kívánság – mondta el Kun Szilvia a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója, aki azt is elárulta, a gyerekek már hetek óta kérdezgették őket, hogy vajon válaszol-e nekik a Jézuska az elküldött leveleikre?

 

A színes papírba rejtett meglepetések mellett, gyümölcsöt, szaloncukrot tartós élelmiszert, valamint mosóport és szappant is kaptak a nélkülöző családok és idősek.

 

– Az Innovatív Group, a Mészáros csoport és az Ahmadiyya Muslim Jama’t Magyarország évek óta elkötelezett támogatóink és segítőink, amiért nagyon hálásak vagyunk.

 

Atta-Ui Waheed az Ahmadiyya Muslim Jama’t Magyarország elnöke elmondta, hogy már egy évtizede dolgoznak együtt a Vöröskereszttel.

 

– A Karácsony az egyik legnagyobb ünnep Magyarországon. A szervezetünk jelmondata „Szeretünk mindenkit, nem gyűlölünk senkit”. Nagyon hálásak vagyunk a magyaroknak, ezért mi is szeretnénk valamit tenni. A korábbi években gyümölcsöt és csokoládét vittünk azoknak, akik kénytelenek a kórházban tölteni az ünnepet. Most pedig a rászoruló családoknak igyekszünk segíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában