Ismét döntőbe jutott a Ninja Warrior Hungaryben

2021.11.22. 07:32

Zsolt, a győri nindzsa játszi könnyedséggel mássza meg a várfalat a Dunakapu téren – videó, fotók

Margli Zsolt a legjobbak között végzett a legkeményebb ügyességi vetélkedőn.

Szeghalmi Balázs

2021.11.19.Margli Zsolt a gyõri nindzsa.Gyõr.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Fotó: HUSZAR GABOR

  • 381 versenyző vetélkedett a Ninja Warrior Hungary idei évadjában a TV 2 showműsorában. Győr-Moson-Sopron megyéből a legjobb eredményt Margli Zsolt érte el.
  • A parkouros fiatalemberrel a kisalföldi megyeszékhely történelmi részében találkoztunk, s ha már ott jártunk, megkértük, hogy mássza meg a Dunakapu téri várfalat.
  • Könnyedén az ódon várfalon

    Zsolt előbb pár szaltóval melegített az épülő győri óriáskerék árnyékában, majd jöhetett a „várfalfutás”. A rakparton korzózók közül többen hitetlenkedve nézték a rövid előkészületeket, majd alig akartak hinni a szemüknek: a 29 éves fiatalember pár másodperc alatt, leírhatatlan könnyedséggel mászott fel a kisalföldi megyeszékhely öt méter magas, ódon várfalán.

    Top 30-ban

    „Amit elterveztem, az véghez vittem a Ninja Warrior Hungaryben idén. Több fordulón át jutottam be a döntőbe úgy, hogy végig kisebb sérüléssel küzdöttem. Ráadásul a középdöntőben balszerencsés körülmények között párbajra kényszerültem. Mindent összevetve azonban nincs panaszra okom, a legjobb harminc versenyző között zártam, kipróbálhattam szinte az összes pályát.

    Úgy éreztem, hogy az akadályok lehetnének bonyolultabbak is, a fő nehézséget inkább a pályák hosszúsága adta. Mind erővel, mind koncentrációval huzamosabb ideig kellett bírni a sorozatterhelést” – hallottuk Zsolttól, akinek cisztákat találtak az orvosok a csontjaiban gyerekkorában. Így sokáig minden sporttól tiltották.

    Győri tervek

    A győri fiatalember ennek ellenére a kisalföldi parkourkultúra egyik alapítója (a résztvevők különböző akadályokon át, villámtempóban jutnak el egyik helyről a másikra), s bár jelenleg a fővárosban él, továbbra is tervezi, hogy Győrben alkosson maradandót ebben a műfajban.

    „Kétlaki életet élünk a párommal. Egyes munkák Budapesthez kötnek bennünket, miközben Győrben is akadnak tanítványaim. Van köztük pár nagyon tehetséges srác, ők jó eséllyel túl fognak szárnyalni a Ninja Warriorban, a robbanékonyságuk, az akrobatikusságok már most egészen különleges” – mondta Zsolt, aki keresi a lehetőséget és a helyszínt egy győri parkouregyesület alapításához.

    Margli Zsolt 2017 után másodjára indult a Ninja Warrior magyarországi szériájában, s elérte kitűzött célját: a legjobbak között fejezte be az ügyességi vetélkedőt. Fotók: Huszár Gábor

    Hitelesnek maradni

    „Hiszem azt, hogy a sportunk önbizalmat és rengeteg örömöt ad a fiataloknak. Azok a gyerekek, akik elsajátítják a parkour alapjait, az átlagnál sokkal jobb mozgáskoordinációval élik majd a mindennapokat felnőttként. Talán ennél is fontosabb, hogy aki beleszeret ebbe az extrém sportba, az az egészséges életmód mellett teszi le a voksát.

    Van olyan ismerősöm, akit sikerült rávennem arra, hogy túl a harmadik ikszen tanulja meg a hátraszaltót. Ő lepődött meg a legjobban, hogy sikerült. Olyan edzőként szeretnék dolgozni, aki folyamatosan formában tartja magát és bármikor képes megmutatni a feladatokat. Csak így maradhatok hiteles parkouros” – búcsúzott Margli Zsolt.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában