PR-cikk

2021.11.12. 14:23

Védekezz termelői mézzel a betegségek ellen!

Nyakunkon a koronavírus újabb hulláma, küszöbön az influenza-szezon, a téli időjárással pedig a megfázásos megbetegedések is egyre gyakoribbak.

Munkatársunktól

Szeretnél te is természetes és egészséges alternatívákkal fellépni a betegségek ellen? Fogyassz naponta termelői mézet és egyéb méhészeti termékeket és óvd meg magad és szeretteidet!

Alapvetően elmondható, hogy a mézet napi szinten érdemes beiktatnod az étrendedbe, hiszen számtalan vitamin, ásványi anyag található meg benne, ráadásul finom is.

Melyek a leggyakoribb mézfajták és mikor érdemes tudni róluk?

  • akácméz: messze földön híres a termelői magyar akácméz. Az egyik legnépszerűbb fajta, melyet sokan a mézek királynőjének is tartanak. Mindez finom íze mellett köszönhető annak is, hogy folyékony állagát kristályosodás nélkül hosszan képes megőrizni. Többek közt emésztési panaszok, torokfájás, és erős köhögés ellen is alkalmazható.
  • hársméz: karakteres, különlegesebb ízvilágú és illatú mézfajta, amely már hajlamos a kristályosodásra is. Számtalan jótékony tulajdonsága közül az idegnyugtató hatást érdemes kiemelni, köhögés, magas láz, hörghurut, megfázásos tünetek enyhítésére tökéletes. Lefekvés előtt fogyasztva az álmatlansággal is képes felvenni a kesztyűt.
  • repceméz: a krémes állagú, fehér színű mézfajta magas glükóztartalma miatt akár 2 nap alatt is kristályos lehet. Mindez élvezeti értékéből egyáltalán nem von le, sőt, különlegessé teszi azt. Lúgos kémhatásának köszönhetően gyomorbántalmakra kiváló, valamint magas vastartalma lévén vérszegényeknek ajánlott napi fogyasztása. Ahogy a legtöbb méz, úgy ez is fertőtlenítő és erős gyulladáscsökkentő.
  • napraforgóméz: a méz megszokott tulajdonságain túl prosztata problémákra, görcsoldásra és koleszterinszint csökkentésre is javallott, gyorsan kristályosodó fajta.
  • vegyes virágméz: kellemes, üde és virágos ízvilág jellemzi. baktériumölő hatását már az ókori Egyiptomban, később Napóleon korában is előszeretettel használták. Kristályosodásra hajlamos állagú.

Ne feledd! Egyes mézek fajtájukból adódóan kristályosodnak, ez azonban nem jelenti annak hamisságát! Ez egy természetes folyamat. Tedd langyos vízbe (de kerüld a 40 C feletti hevítését!!) és ismét folyékonnyá válik. 

Milyen méhészeti termékeket érdemes még fogyasztani?

Bármilyen méhek által előállított élelmiszert javasolt rendszeresen étrendünk részévé tenni. A teljesség igénye nélkül:

  • a virágpor tömör fehérjeforrás,
  • a méhpempő serkenti az agyműködést és meddőség esetén is igazi csodaszer,
  • míg a propoliszos termékek természetes antibiotikumként kiváló immunerősítő, fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású készítmények.

Ezek a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendkiegészítők neked is segíthetnek egészséged helyreállításában, megőrzésében. Eheted őket önmagukban, de mézzel kombinálva könnyebben fogyaszthatóak.

Mézesem, természetesen finom

Körülnézek a webáruházban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában