Direktor tanárszerepben

2021.11.05. 11:53

Rendhagyó irodalomórát tartott a győri színházigazgató a Pálffy-iskolában

A Győri Nemzeti Színház új direktora, Bakos-Kiss Gábor tegnap új szerepben debütált Győrben. Két rendhagyó irodalomórát is tartott az iskola aulájában az érdeklődő diákseregnek.

Simon Roberta

2021.11.04.Rendkívüli irodalomóra.Bakos-Kiss Gábor a gyõri színházigazgató látogatásával.Gyõr.GYõri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

A Győri Nemzeti Színház új direktora, Bakos-Kiss Gábor tegnap új szerepben debütált Győrben. A Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum felkérésének és meghívásának örömmel tett eleget.

Bakos-Kiss Gábor két rendhagyó irodalomárit is tartott a Pálffy-iskola aulájában. Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

 

– A jövő színházi és színházba járó generációja az iskolákban van, ezért is fontos számunkra, hogy megismertessük az ifjúsággal és közelebb hozzuk a mi színes és érdekes világunkat. Szerintem minden korban jelen kell lennie effajta kultúrának. Sok olyan dolog van, ami a fiatalságot izgalomba hozza, és a színház sem maradhat le ebben a nemes küzdelemben. Van az a régi mondás, hogy ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez – ezért ma már nem elégedhetünk meg azzal, hogy az ajtóban várjuk a közönséget, hanem el kell menni találkozni velük és meg kell mutatni, mit is csinálunk –hangsúlyozta a direktor.

Jó hangulatban telt a rendhagyó irodalomóra – Bakos-Kiss Gábor egy közös énekléssel búcsúzott a középiskolásoktól.
Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld

A színház repertoárjának összeállításakor is figyeltek arra, hogy minden generációt megszólítsanak.

– A fiatalság szempontjából szeretném újrafogalmazni a győri teátrumot, de emellett a meglévő közönséget is nagy becsben tartva. Ahogyan a győriek szeretik a színházat, azzal bárhol büszkélkedhetek. A cél az, hogy néhány év múlva azt is elmondhassuk, hogy nekünk vannak a legaktívabb fiataljaink – tette hozzá.

A két nagy sikerű, rendhagyó irodalomóra után nincs megállás – remélik, újabb megszólításokat és meghívásokat is kapnak majd, aminek szívesen tesznek eleget.

Megkérdeztünk néhány diákot, milyen a kapcsolatuk a színházzal

Kis Erika

– Mindig is érdekelt a színészet, gyakran néztem drámaibb ifjúsági sorozatokat. Néhány barátommal megpróbáltuk mi is eljátszani az ott látott jeleneteket.

Botló Dorina

– Az Indul a bakterház darabban a boszorkány szerepét játszhattam el. Az előadással kijutottunk az országos versenyre is, ahol végül második helyezést értünk el.

 

Újvári Dzsenifer

– Én az iskolai színjátszó klubba jártam. Zenekaros is voltam, néhány évvel ezelőtt a téti fúvószenekar tagjaként léptem fel több rendezvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában