Road Safety – a biztonság az első

2021.11.15. 21:24

Országos közlekedésbiztonsági oktatósorozat érkezett Sopronba – Fotók

A gyerekek gokartokkal, elektromos mini-autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel gyakorolhatnak a KRESZ-pályán, a felnőttek pedig úgynevezett részeg- és drogszemüveg révén tapasztalhatták meg miért nem szabad ilyen szerek hatása alatt volán mögé ülni. 

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Máthé Daniella

Sopron ad otthont november 15. és 19. között a „Road Safety – a biztonság az első” néven indított országjáró közlekedésbiztonsági oktatási programsorozatnak, amelyet első és második osztályos tanulóknak szervez a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

A soproni Városi Stadion parkolójában, a tantermek falain kívül, a szabadtéri helyszíni képzés alkalmával délelőttönként az első és másodikos tanulók játékos, ám átfogó közlekedésbiztonsági oktatásban részesülnek. Délutánonként pedig korosztálytól függetlenül minden érdeklődőnek lehetősége van részt venni a programokon.

 

Délelőtt a 20 perces interaktív oktatást követően instruktorok segítségével gokartokkal, elektromos mini-autókkal, kerékpárokkal és rollerekkel mentek ki a gyermekek az ideiglenes KRESZ-pályára, ahol a közlekedési szabályokkal és többek között például a rendőri karjelzésekkel ismerkedtek. A délutáni programokon egy 4 x 4 méteres társasjátékon játszhattak a családok, de egy reakcióidő-figyelő, -javító játékot is kipróbálhattak. A felnőttek pedig úgynevezett részeg- és drogszemüveg révén tapasztalhatták meg miért nem szabad ilyen szerek hatása alatt volán mögé ülni.

A programsorozat Sopron után számos megyeszékhelyre és a fővárosba a látogat el. A képzés központi eleme az általános iskolák számára közlekedésbiztonsági ismereteket tartalmazó ingyenes „Útravaló” című kiadvány, amit szakterületen komoly tudással rendelkező szakemberek hétköznapi tapasztalatokra alapozva állították össze. Ez olyan ismereteket ad a gyermekeknek, amelyek segítenek nekik eligazodni a forgalom bonyolult útvesztőjében. A kicsik játékosan, valóban élményszerűen ismerhetik meg a közlekedési alapfogalmakat, a gyalogos, a kerékpáros és a közösségi közlekedést. A védőfelszerelésekről, a táblákról, az útburkolati jelekről és a rendőri jelzésekről, de még a passzív biztonsági berendezésekről is minden fontos információt megtudhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában