Cukiság

2021.11.25. 13:14

Mesés manókerttel bővült a tanösvény Öttevényen

Az öttevényi Mackó-Kuckó óvoda a falu központjában, zöld növényekkel körülvett környezetben található, ahová közel száz gyermek jár a bölcsődésekkel együtt. Két éve készítették el az intézmény udvarán a Zöldike tanösvényt, amit idén egy színes tündér- és manóházikóval bővítettek a pedagógusok és ­ segítőik.

kisalfold.hu

2021.11.24.Tanösvény és manókert az oviban.Öttevény.Fotó:Huszár Gábor,Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

– Az Öttevényi Mackó-Kuckó Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde négy óvodai és egy bölcsődei csoportjába közel száz gyermeket írattak be a szüleik, ami számunkra nagy elismerés. Még van szabad férőhely, örömmel várjuk a lurkókat az intézményünkbe. Jól felszerelt csoportszobák, foglalkoztatók, tornaszoba, sószoba, logopédiai és fejlesztő­szoba biztosítja a nevelés feltételeit. A tágas, zöld udvaron számos mozgásfejlesztő eszközt találnak a gyerekek – kezdte Molnár Imréné Piroska intézményvezető és az óvodában működő Zöld Ágacska tehetségműhely vezetője.

Az Öttevényi Mackó-­Kuckó Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde dolgozói büszkék lehetnek a munkájukra, az intézmény számos elismerést nyert már el.

– Szem előtt tartjuk, hogy a kicsik megismerjék a természetet, környezettudatosságra neveljük őket. Ennek szellemében alakítottuk ki az udvaron a tanösvényt még 2019-ben – tette hozzá a mesterpedagógus.

A több állomás közül az első a madárodú, ahová a tél közeledtével eleséget tesznek az óvodások. Továbbhaladva minden csoportnak van egy magaságyása, ahová kedvükre ültethetnek dísz- vagy haszonnövényeket. Az egyik fára rovarotthont készítettek fából, tobozokból.

Fotó: Huszár Gábor

– A fa mellé készítettünk néhány felismerőábrát olyan bogarakról, rovarokról, amikkel az udvaron is találkozhatnak játék közben. Kialakítottunk egy nagyobb fűszerkertet, együtt gondozzuk az apróságokkal. Idén az udvar közepén egy fát sajnos ki kellett vágni, de úgy döntöttünk, hogy nem hagyjuk magára, készítünk valami látványos, kreatív és környezetbarát dolgot belőle. Így esett a választásunk a manó- vagy tündérkertre – vezetett körbe bennünket Piroska és csoportja.

Az ott dolgozók büszkék lehetnek munkájukra, az intézményre, amely elnyerte a Zöld óvoda, a Biztonságos óvoda, a Regisztrált tehetségpont és a Madárbarát óvoda címet is. A Mesekuckó és a Fürge Talpak tehetségműhely mellé pedig létrehozták a Zöld Ágacska csoportot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában