Még idén elkészül

2021.11.02. 15:16

Innovatív játszótérrel bővül a győri Mobilis

Újabb attrakcióval bővül a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ahol egy új kültéri játszótér készül el még ebben az évben. A beruházás mutatja: a győri Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy minőségi szolgáltatásokat, kikapcsolódási lehetőségeket kínáljon a győrieknek, a Győrbe látogatóknak és a továbbtanulás előtt álló diákoknak is.

Széchenyi Egyetem

Dr. Dőry Tibor és Keszthelyi Bernadett fontosnak tarja, hogy újabb minőségi kikapcsolódási lehetőséget kínál majd a Mobilis.

Forrás: SZE

Fotó: Májer Csaba József

Kivitelezési munkálatokra lehetnek figyelmesek azok, akik a Széchenyi István Egyetem győri campusán, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központnál járnak. Mészáros Nóra, az egyetem pályázati irodavezetője elmondta, hogy a „Digitális élményközpontok hálózatának továbbfejlesztése és központi minőségbiztosítása” című európai uniós projekt keretében a Mobilis közönsége számára alakítanak ki digitális kültéri játszóteret.

„Ennek során arra törekszünk, hogy modern, funkcionális és környezetbarát, a környezettudatosságot népszerűsítő utcabútorokat és játékokat helyezzünk ki, mint például ház formájú, fluoreszkáló és mozgásra világító padot, LED-világítással ellátott trambulint, beton ülőkockát levegőminőségjelzővel, okospadot USB- és vezeték nélküli töltési lehetőséggel. A játszóeszközök speciális eséscsillapító burkolatot kapnak. A területen napelemes térvilágítótestek és újrahasznosított műanyagból készült hulladékgyűjtők lesznek, valamint új növények – köztük magaságyások – telepítésére is sor kerül” – fejtette ki a szakember.

Felülről fedett, oldalról részben nyitott foglalkoztatópavilonok is lesznek az új játszótéren.

A játszóteret a Mobilis épületéből lehet majd megközelíteni, egy acélszerkezetű gyalogos hídon keresztül. A beruházás várhatóan decemberben készül el.

Dr. Dőry Tibor, a Mobilis ügyvezetője azt hangsúlyozta: a Széchenyi István Egyetem rendkívül fontosnak tartja, hogy minőségi szolgáltatásokat, kikapcsolódási lehetőségeket kínáljon a győrieknek, a Győrbe látogatóknak és a továbbtanulás előtt álló diákoknak is. „A beruházás szerves folytatása az egyetem által az Aranypart II.-n megvalósult eddigi fejlesztéseknek, ahol sportpark, valamint speciality kávézó épült az elmúlt időszakban. A játszótér révén újabb korosztályokat tudunk megszólítani és a Mobilisba csábítani. Az ott elhelyezett eszközök olyan készségeket erősítenek, amelyek a gyerekek, a fiatalok számára szükségesek a 21. században” – fogalmazott dr. Dőry Tibor.

Dr. Dőry Tibor és Keszthelyi Bernadett fontosnak tarja, hogy újabb minőségi kikapcsolódási lehetőséget kínál majd a Mobilis. Fotó: Májer Csaba József / SZE


 

Keszthelyi Bernadett, a Mobilis általános igazgatóhelyettese arra világított rá: a játszótér – amelynek tervezésénél nemzetközi példákat is figyelembe vettek – éppúgy egyedi, innovatív, különleges lesz, ahogy maga a Mobilis is az. „A beruházásnak köszönhetően új tematikával bővül a szolgáltatási palettánk, és még inkább vonzóvá tehetjük a természettudományokat a gyerekek számára, ami nagyon fontos küldetésünk. A játszóteret a foglalkoztató pavilonok révén nyári táboraink lebonyolításánál is kiválóan tudjuk majd használni” – emelte ki Keszthelyi Bernadett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában