Éjjel imádsággal

2021.11.19. 09:00

Győri egyetemi gyülekezetek is a gyógyulásért könyörögtek

Bella Violetta

kisalfold.hu

Kerek évfordulót ünnepel a Kárpát-medencei Ifjúsági Imaéjjel, amibe idén először a győri egyetemi gyülekezetek is becsatlakoztak kedd este.

A 2000-es években egyre szorosabbá vált az együttműködés az anyaországi és határon túli reformátusok között mind az egyházigazgatás, mind az ifjúsági munka területén. Igény mutatkozott arra, hogy ne csak konferenciák, de lelki programok is erősítsék az egységet. A Generális Konvent (a Kárpát-medencei Református Egyházak közös képviseleti testülete) Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) kezdeményezte 11 évvel ezelőtt ezt az összefogást, ami több ezer fiatalt kapcsol imaközösségbe. A földrajzi távolságokat legyőzve, sokszor online is kapcsolódtak egymáshoz az imakörök. Tavaly a pandémia miatt elmaradt, ezért az idei a 10. imaéjjel, mely a gyógyulás témájával foglalkozik, vezérigéje Péter első leveléből: „…Sebei által gyógyultatok meg”.

A fiatalabb generációkban oldódni látszik az idősebbek felekezeti elkülönülése, így a győri imaéjjel alkalmán is ökumenikus közösség vett rész. Az EGYRE (Egyetemista Reformátusok, Győr) szervezésében a Kossuth utcai református templomban és gyülekezeti teremben találkoztak a győri egyetem keresztényei, legyenek bár evangélikusok, szabad keresztények vagy katolikusok. Striflerné Nikoletta, az EGYRE lelkésze életében a gyógyulás témája sajnálatosan aktuális, ezért bizonyságtételében arról beszélt, hogyan erősíti őt Isten napról napra, a testi erőtlenségek ellenére is.

„Imádságban megérintjük a feltámadott Jézust – mondja Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke az imaéjjelhez kapcsolódva. – Szükség van a megtérésre és a bűnbocsánatra! Mert nemcsak mások miatt vannak terheim, félelmeim, sérüléseim, hanem miattam vannak másoknak is! De van rá bocsánat, van szabadulás, van gyógyulás és új élet!”

Címkék#ima

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában