Harmincnyolcadik szezonját kezdte meg a műjégpálya

2021.11.02. 15:37

Győrben elstartolt a korcsolyaszezon

Bár még kitart az indiánnyár, lassan készíthetjük a korcsolyákat. A győri jégpályán szombaton hivatalosan is megkezdődött a szezon Kiskúton.

Simon Roberta

Szántó Katalin kisfiával, Bowen Carterrel érkezett a kiskúti jégcsarnokba. Londonban élnek, de ha télen itthon vannak, nem hagyják ki a pályát.

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

A műjégpálya a Nagysándor utcában harmincnyolcadik szezonját kezdte meg szombaton. A hétvégén már az összes turnusba várták a korizni vágyókat, amit sokan ki is használtak Győrben.

A 10 órai kapunyitás után sorban érkeztek a családok. Volt, aki saját korcsolyával érkezett, de akadt olyan is, aki a kölcsönzőből választott, most próbálta először. Csonka Nóra és férje, Szabolcs két kislányával érkezett a műjégpályára.

– A lányok most vannak itt először. Görkorcsolyázni már megtanultak, de biztos szokatlan lesz nekik elsőre a csúszós jég – avatta be lapunkat Csonka Nóra a korcsolyák felhúzása közben. Sapka, sál, kesztyű és meleg kabát elengedhetetlen kellékei a sportnak, már csak az apró korcsolyákat kellett Szabolcsnak szorosra húznia és indult is a család a pálya felé. Először bátortalanul léptek a jégre, szorosan kapaszkodtak a korlátba, de néhány perc után már magabiztosan csúszott szülei mellett Petra és Nadin is.

Szántó Katalin kisfiával, Bowen Carterrel érkezett a kiskúti jégcsarnokba. Londonban élnek, de ha télen itthon vannak, nem hagyják ki a pályát.
Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Szántó Katalin kisfiával, Bowen Carterrel érkezett délelőtt a kiskúti jégcsarnokba.

– Londonban élünk, ritkán látogatunk haza, de ha tehetjük, korcsolyázunk. Néhány hete már voltunk itt, sajnos akkor még nem volt nyitva a pálya. Pénteken édesanyám olvasta a Kisalföldben, hogy szombaton kezdődik a korcsolyaszezon, aminek nagyon megörültünk a kisfiammal. Nem is volt kérdés, hogy itt kezdjük a napot – mondta lapunknak Katalin.

Csonka Petra és Nadin először léptek korcsolyában a jégre. Hamar belejöttek a csúszkálásba.
Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Djilali-Saiah Lotti magabiztosan, teljes hokimezben és felszerelésben érkezett a pályára a testvérével. A szüleitől, akik büszkén nézték őket a lelátóról, azt is megtudtuk, hogy három éve kezdtek el komolyan sportolni a lányok.

– A Győri ETO Hockey Club U10-es csapatának tagja vagyok, imádok jégkorongozni – fogalmazott Lotti, aki néhány trükköt is bemutatott. Felszántotta a jeget, majd hirtelen nagyokat fékezett és farolt, a többi korcsolyázó is tátott szájjal figyelte a fiatal tehetséget.

Djilali-Saiah Lotti pár trükköt is bemutatott a kedvünkért.
Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Jegyárak

A jegyek ára egységesen 1500 ­forint, a bérleté kedvezőbb. Hat­éves kor alatt ingyenes a belépés. A korcsolyák kölcsönzése és az élezés szintén 1500–1500 forint. A ruhatár ingyenes. Újdonság a családbarát jegy, amelynek ára 4500 forint, ezzel két felnőtt és két gyermek korcsolyázhat, a kiegészítő gyermekjegy 500 forint gyermekenként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában