extrém sport mindenkinek

2021.11.11. 15:28

Élettel telt meg az új győri bringapark – nézzék meg videón, fotókon a kisalföldi pumpapályát

Ingyenesen használható sportpályát adtak át Győr egyik klasszikus zöldterületén, a Bácsához közeli Szitásdombon. A pumpapályák világszinten is modern közösségi térnek számítanak, egyre több fiatal kapcsolódik ki, töltődik fel az újdonságnak számító extrém sport révén.

Szeghalmi Balázs

Fotó: CSAPO BALAZS

A védőfelszerelések használata kötelező

A kisalföldi síksághoz szokott győrieknek jó eséllyel hihetetlennek tűnnek a szintkülönbségek a szitásdombi füvészkertben, ami egy az egyben igaz a napokban átadott bringaparkra is. Hasonló sportlétesítmény Győr közelében eddig Győrújbaráton és Öttevényen épült. A pályát mindenki ingyenesen veheti igénybe, ám a balesetek elkerülése érdekében a védőfelszerelések használata kötelező.

Egyre több kisgyerek választja az extrém sportot

E tekintetben a sisak minimum elvárás, de a térd- és könyökvédő is erősen ajánlott. A biztonsági szabályokra külön felhívta a figyelmet Török József. A helyi Tatanka Racing Team képviselője hozzátette: a sportegyesületükben jelenleg 18 fiatal vesz részt szervezett bmx-es edzéseken, évről évre egyre több kisgyerek választja az extrém sportot.

Az átadón nem csupán hazánk legtehetségesebb bmx-es fiataljai mutatták meg tudásukat, de tiszteletét tette Révész Máriusz is. Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos nem csupán a bringázást és a mozgás örömét népszerűsítette a kisalföldi megyeszékhelyen, maga is kipróbálta a könnyűnek nem nevezhető szitásdombi pályát.

Kemény dió a győri pumpapálya

Az átadón nem csupán hazánk legtehetségesebb BMX-es fiataljai mutatták meg tudásukat, de tiszteletét tette Révész Máriusz is. Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos nemcsak a bringázást és a mozgás örömét népszerűsítette a kisalföldi megyeszékhelyen, maga is kipróbálta a könnyűnek nem nevezhető szitásdombi pályát.

„A hazai pumpapályák többségét már próbára tettem, közülük a győri kifejezetten kemény diónak számít. Nyugodtan nevezhetjük akár feketepályásnak is. Bevallom, bátorságot kellett gyűjtenem, mielőtt útnak indultam. Amikor azonban az ember megtalálja az ideális íveket, sokkal könnyebben megy az akadályokkal felérő kanyarok, lejtők, emelkedők legyűrése. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyerekek hamar ráéreznek ezeknek a pályáknak a titkaira. Vagyis úgy szereznek sikerélményt, úgy válnak ügyesebbekké, hogy közben saját határaikat feszegetik, a mozgáskoordinációjukat jelentősen javítják” – mondta a Kisalföld kérdésére Révész Máriusz.

30 millióba került

Győr polgármestere, dr. Dézsi Csaba András azt hangsúlyozta, hogy az új pálya profi körülményeket biztosít a bringázást kedvelőknek, míg Simon Róbert Balázs, Győr egyik országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a létesítménnyel bővült, színesedett a sportolási lehetőségek köre a városban.

A szitásdombi pumpapályát 30 millió forintból alakították ki. 14,5 millió forintot biztosított a kormány az Aktív Magyarország Program keretében, ezt az összeget Győr városa 15,5 millió forinttal egészítette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában