Közösségi élmény

2021.11.25. 08:18

Együtt hangolódtak karácsonyra – A győri diákok harmincnégy adventi díszt készítettek az ünnepi pályázatra – videó, fotók

Sikert aratott a „Meghitt iskolai karácsony”, a Somogyi Elektronic Kft. és a Vaskakas Bábszínház pályázata. Harmincnégy adventi díszt helyeztek az ünnepi fenyőre a győri általános iskolások – az összes megtekinthető a Vaskakas Bábszínházban –, több százan vettek részt a játékban. A kisalföldi megyeszékhely tizenöt iskolájából érkezett pályamű.

Szeghalmi Balázs

„Körbe bástyázták” a hatalmas fenyőt

A gyerekek győri birodalmában, a Vaskakas Bábszínházban külön sarkot nyitottak az adventi dekorációknak. Itt 240 centiméter magas műfenyőt „bástyáztak körbe” a diákok az ötletes és igényes munkáikkal.

A teljesség igénye nélkül érkezett manóház, betlehemi jászol és vörösben pompázó, óriási gömbdísz is. A győri általános iskolások szárnyaló fantáziájáról sokat mond, hogy a Tulipános Általános Iskola csapatai különleges ajtódíszeket álmodtak meg. Ezeket már fel is ragasztották; vagyis nap mint nap ünnepélyesebbé teszik a karácsonyi várakozás pillanatait a folyosókon.

A szívükre hallgattak

Szerdán a szakmai zsűri színre lépett a Vaskakasban. Ahogy Kocsis Rozi, a győri bábszínház vezetője fogalmazott: „Vagy kétszázszor megnéztük az összes alkotást.” „Minden ilyen pályázatnál kicsit az almát hasonlítjuk a körtéhez, hisz elsősöktől és felső évfolyamokon tanuló diáktól is jöttek szebbnél szebb munkák. Miközben a szívünkre hallgattunk, igyekeztünk igazságos döntést hozni. A játék elsősorban azt üzente: érdemes részt venni közösségi pályázatokon, megvalósítani az ötleteinket, majd együtt örülni a végeredménynek” – mondta Kocsis Rozi.

Az biztos, hogy a harmincnégy csapat tagjai közül senki sem fejezi be üres kézzel a vetélkedőt. Minden nevező iskolát felfújható Mikulással vagy hóemberrel jutalmaznak a szervezők, valamint egykoron jellegzetesen győri édességre, nápolyira – vagy ahogy mi mondjuk, „specire” – is számíthatnak a diákok.

 

Megkapó részletek

Kisalföldes kollégánk, Sperling Krisztina is zsűritag volt. „Lenyűgöztek a gyerekek díszei. Nem volt olyan pályamunka, amiben ne fogott volna meg egy-egy pici részlet, vagy maga az elképzelés” – hallottuk munkatársunktól.

„Örülök, hogy több csapat figyelt a környezettudatosságra, ők újrahasznosított anyagokat is bevetettek. Néhány díszen látszik, hogy felnőttek is besegítettek. Nincs ezzel gond, hisz az is cél volt, hogy a gyerekek szüleikkel és tanáraikkal minőségi időt töltsenek együtt” – közölte Ujvári Márta. A Somogyi Elektronic Kft. ügyvezető igazgatója kérdésünkre hozzátette: látván a kezdeményezés sikerét, jövőre megpróbálják Győr-Moson-Sopron megye egész területére kiterjeszteni az adventi pályázatot.

A szakmai zsűri tagjai – Ujvári Márta, Kocsis Rozi és Sperling Krisztina. Fotó: Cseh Róbert

Lehet szavazni

Szavazni a szebbnél szebb karácsonyi alkotásokra november 28-ig lehet a győri cég Facebook-oldalán. (A napilapunkban tévesen november 30-i dátum jelent meg, ezért Olvasóink elnézését kérjük – a szerk.). A voksok összesítése után – figyelembe véve a zsűri álláspontját – december első napjaiban hirdetnek eredményt. A két győztes csapat 240 centiméter magas műfenyőt nyer LED-világítással az iskolájának.

Végül, de nem utolsósorban a nyertes osztályközösségek december 8-án megtekinthetik „A négy évszak boszorkánya” című elő­adást a Vaskakas Bábszín­házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában