Programajánló

2021.11.26. 07:20

Advent első vasárnapja – Jégrevü Győrben, megyei programok az ünnep jegyében – ajánló

Győr-Moson-Sopron megyében is kezdődik a hangolódás a karácsonyra.

kisalfold.hu

Fotós: A 2019-es Jégrevü. Fotó: Mészáros Mátyás

GYŐR

Jégrevü

 

Nyit az óriáskerék

Pompás fényfestés

Pénteken az adventi fények 17 órakor Dr. Dézsi Csaba András polgármester Úr köszöntőjével gyúlnak fel, mert Győr idén is Több, mint egy város!

Az adventi fényfestés idei évre készült különleges attrakcióját az alábbi időpontokban láthatjátok a Széchenyi téren:

Hétfőtől csütörtökig: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00

Péntek: 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00

Szombat és vasárnap: 17:00, 18:00, 20:00, 21:00

Koncert

A dal a miénk

11. 27., szombat, 19 óra

Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ

A dal a miénk – Csík zenekar és az LGT-dalok – Presser Gábor – Karácsony János

A Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy országos turné keretében mutatja be a 2020-ban megjelent „A dal a miénk” című lemezt.

A közel 120 perces produkció egyedülálló látványtechnikával kiegészülve, mégis igazi Csík zenekaros környezetben varázsolja a színpadra az 50 éves LGT zenekar dalait, ezzel is megmutatva közönségének, hogy legyen szó zenéről vagy színpadi show-ról, a tradicionális és a modern nemcsak megfér egymás mellett, hanem megfelelő fúzióban egy egészen új világot is teremt ebben a rohanó XXI. században.

Jegyek: 7990–14.990 Ft.

Nótaest

11. 27., szombat, 18 óra

Marcal étterem

Katalin-napi dal- és nótaest

Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László a Duna TV-ből is ismert, Dankó Pista-életműdíjas előadóművészek. Közreműködik és a műsor utáni tánczenét szolgáltatja: Bertalan Péter.

Belépő ára vacsorával együtt: 3500 Ft/fő.

Séta

Adventi Angyalséta

11. 27., szombat, 10 óra

Győri Nemzeti Színház főbejárata

Győr angyalai várnak! Advent idején valóságos „angyalláz” tör ki világszerte, szárnyas kísérőink várják Győr barokk belvárosában. Az angyalok az univerzum szellemi törvényeinek őrzői és hordozói. Energiájuk gyógyító, szeretetet ébresztenek az emberi szívekben.

Győr barokk belvárosának angyalai várják az érdeklődőket az adventi szombatokon Angyalsétáinkon. A Belváros jól (vagy kevésbé) ismert helyszínein békés szemlélődésre hívogatjuk az érdeklődőket és felkészítjük lelkünket az ünnepre.

Kezdd az adventi készülődést velünk, vonuljunk el pár órára a város zajától, és nézz az angyalok szemébe!

Adventi barangolásra várunk angyalos történetekkel és meglepetésekkel.

Jegyek: 4000 Ft, diák, nyugdíjas, pedagógus: 3000 Ft.

Előadás

Ray Cooney: Páratlan páros

11. 27., szombat, 19 óra

Richter Terem

Mary izgatottan várja haza wimbledoni otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik. Az asszony ezért úgy dönt, felhívja a helyi rendőrséget, hátha hitvesének baja esett. Nem messze tőle, úgy négy és fél percnyi autózásra, Barbara izgatottan várja haza richmondi otthonába férjét, John Smith taxisofőrt, aki túl sokat késik.

Szereplők: Száraz Dénes, Kiss Ramóna / Bugár Anna, Mezei Réka Léda, Beleznay Endre, Harmath Imre , Suhajda Dániel, Kiss Zoltán, Pintér Gábor.

Jegyek: 3700–4300 Ft.

Tánc

A Szilágyság folklórja

11. 27., szombat

Újvárosi Művelődési Ház

13.30-kor szilágysági táncok tanítása, tanít a szilágysámsoni származású Bálint Szilárd és párja Emese.

19 órakor néprajzi előadással kezdődő táncház lesz, muzsikál a Héderváry banda.

A belépés ingyenes, a Covid előírások betartásával, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálás.: [email protected]

Sport

Akrobatikus kosárlabda verseny

11. 27., szombat, 10-15 óra

Győri SZC Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Technikum tornaterme (Földes Gábor u. 34-36)

Az ország minden pontjáról érkeznek majd zsákolók és mutatják be csapatszinten tudásukat a bírák előtt. A szórakozás garantált, a játékosok trükkjeinek tárháza szinte végtelen!

MOSONMAGYARÓVÁR

Advent

Adventi gyertyagyújtás és jótékonysági műsor

11. 26., péntek, 17 óra

Fehér Ló Közösségi Ház

A műsor bevételét a résztvevők a Gyermekek Átmeneti Otthona lakói számára ajánlják fel. A belépés díjtalan! Támogatójegyeket 500 és 1000 forintért lehet vásárolni. A bevételből a gyerekek egy új televíziót szeretnének vásárolni!

A műsort Novics Bernadett, a családsegítő központ vezetője nyitja meg.

Szereplők: En l’air Tánccsoport (csoportvezető: Csonka Réka Orsolya), a Hildegard Óvoda óvodásai, a Vackor Óvoda óvodásai, Tarcsai Emese, a Bóbita Óvoda óvodásai, Hossala Hanna Luca (piarista iskola).

18 órától: Ágoston Eszter (piarista iskola), Horváth-Medgyesi Kata, a Mosonyi Mihály Zeneiskola fuvolás növendékei (Szabó Gizella tanítványai), Gradistyei Horvát Nemzetiségi Énekkar (karvezető: Kiss Veronika), Lajtha László Vegyeskar (karvezető: Wenczlerné Csiki Ilona).

Az adventi koszorú első gyertyáját Kapui Jenő címzetes kanonok, kerületi esperes, mosoni plébános gyújtja meg 18.30 órakor.

Moson Big Band ‒ adventi koncert

11. 28., vasárnap, 18 óra

Flesch-központ

Sztárvendégek: Ungvári István és Kurucz Dániel, a Győri Nemzeti Színház művészei. Jegyek kaphatók a Flesch-központ jegypénztárában.

PANNONHALMA

Irodalom

Adventi irodalmi est Szűcs Péterrel

11. 28., vasárnap, 17 óra

Pausa Apátsági Kávéház (Mátyás király utca 1‒3.)

A Pausa kávéház különleges adventi programján Szűcs Péter író Dharma című könyvéről és Pannonhalmához köthető élményeiről beszélget Dejcsics Konrád atyával, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatójával. Az est során finom süteményekkel és meghitt hangulattal várják az érdeklődőket.

Belépőjegy ára: 2000 Ft, amelyből 1000 Ft lefogyasztható a cukrászda teljes kínálatából.

LÉBÉNY

Advent

Város karácsonyfája

11. 28., vasárnap, 15 óra

Templom tér

15.00 Csiripiszli együttes.

15.30 Pálfi Szabolcs – szaxofon.

16.00 Rajzverseny eredményhirdetése.

16.30 Kigyúlnak a város ünnepi fényei.

A rendezvény ideje alatt jótékonysági vásár is zajlik az iskola szülői munkaközösségének szervezésében, melynek bevételével az általános iskolai diákjait támogatják.

Kínálatunk: forralt bor, churros és lángos.

SOPRON

Előadás

Emberfej, avagy a kicselezett mindennapok

11. 27., szombat, 18 óra

Liszt-központ

Mogács Dániel önálló előadása

Mindennapi harcaink és arcaink elemzése. Rengeteg humort rejt magában, ha tudjuk kívülről szemlélni bénázó, vakvágányon száguldozó lényünket. Mogács tipikus karaktereket, életszituációkat és felesleges gondolatainkat játssza el. Az emberek megpróbálják megúszni a mindennapok kihívásait. „Álarcban” járnak, burokba zárják magukat. Nem megélik, hanem megkerülik a pillanatot. A pörgés egyre gyorsabb, és közben eltávolodunk mindentől, amiért érdemes élni... de nem kell félni.

Belépőjegy: 3999 Ft.

Csányi Sándor – Hogyan értsük félre a nőket?

11. 27., szombat, 19 óra

GYIK Rendezvényház

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, nyolcvan percben.

Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Érdemes-e a friss jogosítvánnyal vezető feleségünknek tanácsokat osztogatni a forgalomban? Eljön-e a pillanat egy nő életében, amikor azt mondja: „Köszönöm, van elég cipőm, nem kell több.” Illetve mindezek ellenére miért dobban meg mégis a szívünk, ha belép a szobába?

Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről. (Magunk között szólva: inkább nehézségeiről.)

Belépőjegy: 5900‒6900 Ft.

CSORNA

Jégvarázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában