sportos fejlesztések az egészségért

2021.10.01. 08:05

Pályán pumpálnak a bringások Öttevényen – videó, fotók

Sportpályákat adtak át Öttevényen a napokban. A Győr-­közeli településen az ovisok rekortánborítású pályán csiszolhatják gömbérzéküket, egy másik helyszínen pedig pumpapályán gyakorolhatnak a bringások. A beruházások összesen 30 millió forintba kerültek.

Szeghalmi Balázs

2021.09.28 Öttevényi pumpa Bringapark átadó Dr. Bider Zsolt polgármester Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Öttevény

Forrás: Nagy Gábor

Fotó: NAGYGABOR

– Amióta átadtuk az óvodában a nyolcszor tizenhat méteres, többfunkciós sportpályát, azóta mind ügyesebbek a gyerkőcök – mondta Bider Zsolt, Öttevény polgármestere, hozzátéve: a Magyar Falu Program révén 23,5 millió forintból épült pálya ritka a térségben. Focira, kézilabdára és kosarazásra egyaránt alkalmas.

Közösségi és játszótér

A nagyobb öttevényi gyerekeknek sem lehet panaszra okuk. A pumpapályák világszinten is modern közösségi és játszótérnek számítanak. A magyar–szlovák határon átnyúló Interreg pályázati forrásából 6,9 millió forintért épült kerékpáros ügyességi pályát bárki ingyen használhatja a Jókai utcában

Nem árt az óvatosság

Védőfelszerelés, elsősorban sisak és térdvédő erősen ajánlott. A furfangos emelkedőket, éles kanyarokat a szemünk láttára tették próbára a helyi ovis és általános iskolás gyerekek, többen rollereztek is a buckákon.

Az első körben még megtréfálta őket a dimbes-dombos pálya, többször elakadtak, rövid idő elteltével azonban már túljutottak az akadályokon. A siker nemcsak élményt, önbizalmat is ad a gyerekeknek, hisz elmondhatják magukról, hogy saját erejükből küzdötték le a nehézségeket.

A pumpapálya egyedi mozgást igényel. Ha a bringás ügyesen „pumpál”, akkor tekerés nélkül képes körbehaladni rajta. Az öttevényi diákok örömmel tették próbára magukat. Fotó: Nagy Gábor

Tele lehetőségekkel

– Terveink szerint a pumpapálya egy többlépcsős fejlesztés első állomása. Az igényesen gondozott zöldterületen leg­alább kéttucatnyi fa ad árnyékot, elképzeléseink szerint ez remek helyszíne lenne egy szabadidőparknak.

Olyan kosárlabdapálya megépítésére keressük a pályázati lehetőséget, ahová kapukat is fel lehet állítani, vagyis focizhatnának, kézilabdázhatnának is a sportbarátok. A közösségi teret további elemek – faház, padok, asztalok, grillezésre alkalmas eszköz – tennék teljessé – tette hozzá Bider Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában