az élmény a lényeg

2021.10.29. 05:58

Közösségi pályázat győri diákoknak – Adventi díszeket várnak, minden csapat ajándékot kap

Először hirdette meg a „Meghitt iskolai karácsony” pályázatot a Somogyi Elektronic Kft. és a Vaskakas Bábszínház. A győri általános iskolák nebulói értékes díjakat nyerhetnek sulijuknak. A két győztes csapat osztálya meghívót kap a Vaskakas Bábszínház előadására is.

Szeghalmi Balázs

2021.10.28 Adventi játék kisdiákoknak A Gyõri Tankerület, a Vaskakas Bábszínház és Somogyi Elektronic ünnepi vetélkedõjében karácsonyi fényekbe öltöztethetik azok a kisdiákok a sulijukat, akik adventi díszeket készítenek. Ujvári Márta Ügyvezetõ igazgató Somogyi Elektronic Kft Kocsis Rozi Szinház igazgató Vaskakas Bábszínház Somogyi Zsolt Ügyvezetõ Tulajdonos Somogyi Elektronik Kft Sperling Krisztina Újságíró Szerkesztõ Kisalföld Napilap Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Gyõr

Fotó: NAGYGABOR

  • A pályázat jó lehetőség arra, hogy a kisdiákok együtt hangolódjanak az év legmeghittebb ünnepére, csapatot építsenek és varázslatos adventi díszeket készítsenek.
  • Utóbbi során szabadon szárnyalhat a fantázia; nincs megkötés a dekoráció típusára, formájára vonatkozóan.
  • Felfújható mikulás, hóember és édesség

    „Jelentkezni november 14-ig lehet, a pályaműveket december 1-jéig kérjük leadni a Vaskakas Bábszínházba vagy a Gesztenyefa úti irodánkba. A fődíj két 240 cm magas műfenyő LED-világítással, amely minden évben ékessége lehet az adventnek az iskolákban” – kezdte Somogyi Zsolt.

    A győri cég ügyvezető tulajdonosa hozzátette: az összes nevező csapatot felfújható Mikulással vagy hóemberrel jutalmazzák, valamint kis édességre is számíthatnak a diákok. Bővebb részleteket a játékról ide kattintva olvashatnak.

    Szavazni is lehet

    „Örömmel csatlakoztunk a kedves felhíváshoz. Mi az év összes napján tapasztaljuk, hogy a gyerekek képzelőereje határtalan. Nemrég Hamupipőkének hirdettünk cipőpályázatot; annyi kedves és formabontó ötlettel leptek meg bennünket a gyerkőcök, hogy a rajzaikkal megtelt az aulánk” – mondta Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház vezetője.

    A karácsonyi dekorációknak nem csupán gyűjtőpontja lesz a gyerekek győri birodalma, a Vaskakas Bábszínházban aranyszínű, pici karácsonyfadíszekkel szavazni is lehet majd a pályamunkákra. Emellett a győri cég Facebook-oldalán online szintén voksolhatnak a családtagok, barátok.

    A zsűri tagjai. Sperling Krisztina, Ujvári Márta és Kocsis Rozi az ünnepi játékot életre hívó győri cég ügyvezetőjével, Somogyi Zsolttal. Fotó: Nagy Gábor

    Ajándékelőadás a legjobbnak ítélt két csapatnak

    Zsűri is értékeli az alkotásokat. „Már több elbűvölő dísz érkezett. Örömmel vettük, hogy a csapatok az újrahasznosításra, azaz a környezetvédelemre is figyelnek a kivitelezéskor” – hallottuk az egyik zsűritagtól, Ujvári Mártától, a Somogyi Elektronic Kft. ügyvezető igazgatójától. „Diákként szerettem részt venni hasonló pályázatokon, mindenekelőtt az élmény, a közösségi csapatmunka vonzott” – emelte ki a játék fontos üzenetét kisalföldes kollégánk, Sperling Krisztina zsűritag.

    „A két legszebbnek ítélt karácsonyi dísz alkotói nem csupán iskolájuknak, osztálytársaiknak is örömöt szerezhetnek. December 8-án ugyanis A négy évszak boszorkánya című elő­adást tekinthetik meg közösen a Vaskakas Bábszínházban” – tudtuk meg Kocsis Rozitól, a zsűri harmadik tagjától.

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában