közösségi élet

2021.10.31. 09:44

Győri civil szervezetek mutatták be őszi programjaikat – íme, a kínálat!

Civil Nap tartottak a Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében október utolsó napjaiban Győrben.

kisalfold.hu

 • November 27-én Civil Napot szervez a megyei Civil Központ Győrújbaráton a Timaffy László Művelődési Házban, melyre minden érdeklődőt várnak. A program színesnek ígérkezik, hiszen civil díjak átadását követően kulturális bemutatókra is sor kerül, melyet a Civil Börze kísér, ahol bemutatkozhatnak a civil szervezetek, bemutatva tevékenységüket.
 • Itt hirdetik ki a Civil Naphoz kapcsolódóan kiírt „Közösségi értékeink Győr-Moson-Sopron megyében” című fotópályázat legjobb műveinek díjazására és a legjobb 20 fotó kiállítására is. A fotópályázat részletei itt olvashatóak.
 • Karácsonyi adománygyűjtés a Méhecske Alapítványnál

  A Méhecske Alapítvány 2021-ben is több, mint 50 családnak szeretne tartól élelmiszert és tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot átadni Karácsonyra. Ehhez kapcsolódóan november végétől gyűjtést szerveznek, hogy minél több rászoruló család ünnepét tudják megkönnyíteni. Várják az adományokat és az önkénteseket, akik a szétosztásban, gyűjtésben segítenek.

  Amatőr chiliszósz verseny Nyúlon A Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület felkérést kapott – mivel a Magyar Ízek Versenyét kistermelőknek nagyon jó visszhanggal rendezte meg -, hogy amatőr chiliszósz készítő versenyt vezessen le. A verseny a nem hivatásos kistermelők által készített termékekből áll, melyet az egyesület tagjai, külsős zsűritagok, és természetesen helyi fiatalok fognak tesztelni. A győztes termékeket december 18-án Nyúlon a Sportpályán mutatják be, ahol a gyerekeknek lehetőségük lesz a chiliszósz készítés kipróbálására.

  Őszi túrák

  A Lehner Gyula Turista Egyesület idén már 13 kitűnően sikerült túrán van túl, közel ötszáz résztvevővel. Az év hátralévő részében még öt további helyszín van tervben, ahova szeretettel várják a vidám csapatban túrázni vágyókat:

  - november 13-án körtúra indul Nyúlról Tényőre

  - november 27-én a tápi skanzent látogatják meg, amit borkóstoló követ egy helyi borász présházában

  - december 4-én meglepetés túra-útvonallal várják az érdeklődőket

  - december 18-án hagyományos „Adventi forralt bor” túrára kerül sor Győrszemeréről Felpéc legöregebb, 1739-ben épült pincéjére

  - december 3-án évzáró túra a Hatos-tölgyhöz Kajárpécről

  Az eddigiekhez hasonlóan minden túra 8 -12 km-es vezetett körtúra, mely minden érdeklődő előtt nyitva áll.

  Szülők és gyermekek a Gézengúz Alapítványnál

  „DERŰ ÉS BIZTONSÁG A CSALÁDBAN” – Szűrőprogram a Gézengúz Alapítvány Győri Intézetében

  Több szakemberünk (gyógytornász, gyógypedagógus) a szülővel való rövid beszélgetést követően, játékos formában felméri, megvizsgálja a csecsemő vagy kisgyermek mozgás és értelmi teljesítményét, hogy az megfelel-e az életkorától elvártnak. Az eredményről a szülők rövid értékelést kapnak, melyben – szükség esetén – javaslatot teszünk további vizsgálatokra, ellátásra. A foglalkozás E.ON HUNGÁRIA ZRT. támogatásának köszönhetően TÉRÍTÉSMENTES, de regisztrációhoz kötött.

  ”EGY CSÉSZE (GYÓGY)TEA„ KORASZÜLÖTTEK VILÁGNAPJA A GÉZENGÚZ ALAPÍTVÁNYNÁL

  2021. november 17-én a Koraszülöttek világnapján Győrben, a Gézengúz Alapítványnál szakembereinkkel (gyógytornászok, gyógypedagógusok, pszichológusok) tanácsadással, konzultációval várják egész nap a környékbeli koraszülötteket nevelő családokat. Ha kérdés, bizonytalanság, panasz van a 0-4 éves kor között lévő gyermek pl. mozgás teljesítményével, figyelemével, a viselkedésével, az értelemével, a beszédével kapcsolatban vagy információra van szükségük a fejlesztési lehetőségekről, szociális ellátásokról, igénybe vehető támogatásokról – keressenek minket.

  Egész nap lehetőség nyílik arra, hogy a szülőkkel egy csésze tea mellett megbeszéljük, hogy mit tudunk segíteni. A konzultáció ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

  Nádorvárosi programok

  Az „Ismerd meg Nádorváros helytörténetét és a Szent Imre Templom építészeti, művészeti és egyházzenei értékeit!” előadássorozat keretén belül november 13-án, Simon Beatrix építész „Templomunk építészete” című előadása lesz, melyet Soós Gábor orgonaművész koncertje követ. Az előadássorozat következő időpontja december 4., amelyen Dr. Lukácsi Zoltán teológiai tanár, Győr-Sziget, Újváros és Pinnyéd plébánosát hallhatjuk Templomszentelő Boldog Apor Vilmos győri püspök életéről. Utána ismét orgonakoncert lesz Soós Gábor orgonaművész előadásában.

  A „Lectio Divina” előadássorozat keretén belül november 20-án megismerkedhetnek a Szentírás szavain keresztül a résztvevők azzal, hogy hogyan tudunk tenni otthont adó közvetlen lakókörnyezetünk, Nádorváros és városunk, Győr fejlődéséért, hogyan tudunk a múlt értékeire alapozva jövőt és Isten országát építeni. A programok 16.30 órakor kezdődnek a Szent Imre templomban. November 6-án a XIV. Katolikus Ifjúsági Találkozó helyszíne lesz a templom. Szeretnének hívni nemcsak fiatalokat, hanem mindenkit az alábbi időpontokra:

  9.00 – 10.00 Misszió Afrikában – Dr. Fodor Réka, közismert nevén Afréka missziós orvos előadása

  13.30 – 14.30 A nigériai Trinity és Rebecca tanúságtétele

  18.00 órakor Püspöki szentmise, amelyet dr. Veres András, megyéspüspök mutat be.

  Ideathon 4.0 a StartITup Győr Egyesület közreműködésével

  Ideathon

  November 19. és 21. között kerül sor immár a 4. Ideathonra, mely a régió leginnovatívabb ötletversenye startupok részére. Az Ideathon mögött álló szervezőcsapat elkötelezett abban, hogy a résztvevők ötleteit ne csak megversenyeztesse, hanem fel is készítse arra, hogy a következő szintre léphessenek.

  Éppen ezért az Ideathon kiemelkedik a hazai ötletversenyek közül, hiszen a résztvevők az esemény alatt képzett oktatók, és szakértő mentorok segítségével megtanulhatják a vállalkozás építés alapjait, annak buktatóit és ahhoz is receptet kaphatnak, hogy ezeket hogyan kerülhetik el. Az Ideathon 4.0 by K&H ezúttal egy 3 részes programsorozat első, de önálló állomása lesz, aminek végén résztvevőként eldönthetik, hogy szeretnétek-e a további eseményekre is továbbmenni. Jelentkezni ezen a felületen lehet.

  Bunkertúra és kreatív délután Tényőn

  Szellemes bunkertúrára és kreatív délutánra várják az érdeklődőket 2021. október 30-án, szombaton, 16:00 órakor, Tényőre, a Szent István Kultúrházba.

  16.00-ra várják az alkotni vágyó kicsiket és nagyokat a Szent István Kultúrházba, ahol közösen elkészíthetik a kísértetiesen szép lámpásokat, amikkel aztán útra kelnek a Szellemösvényen. Valamint várják a legfinomabb és egyben legszellemesebb külsejű sütiket! A legügyesebb boszorkányok/varázslók elismerő oklevelet kapnak!

  Akinek pedig van elég ereje és bátorsága, az az atombunker sejtelmes termeiben próbára teheti magát! A részvétel ingyenes de regisztrációhoz kötött!

  Regisztrálni lehet a [email protected] e-mail címre küldött levélben. Ugyanerre a címre várják a sütiversenyre való nevezéseket is!

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában