segíti a sportolást

2021.10.26. 08:59

Győri alkalmazást választottak az ígéretes hazai startupok közé – Sporttárs 0–24 órában

A gyorsan pörgő mindennapokban a sportedzések szervezése is egyre inkább digitális eszközökre „költözik át”. Itt ér el egyre jobb eredményeket a győri fejlesztésű SportMate alkalmazás, amelyet beválasztottak az egyik bank startup inkubátor programjába.

Szeghalmi Balázs

20211011 Győr Ígéretes győri startup sportközösségeket erősítő Sport Mate alkalmazás. képen: a két alapító Polák Roland és Rimóczi Róbert, Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

Elsőként nézzük, mit jelent az angol kifejezés. A „startup” az újonnan alapított, nagy növekedési potenciállal rendelkező induló vállalkozásokat jelenti, amelyeket termék- vagy üzletimodell-innováció jellemez. Ezek a cégek nem kispályáznak, rövid időn belül az országhatárokat akarják átlépni termékükkel, szolgáltatásukkal. Utóbbi igaz a Győrből indult SportMate-re is (magyarul sporttárs), de ne siessünk ennyire előre.

Hobbiból indult

„Négy éve hobbiszinten kezdtünk. Az alkalmazást azért fejlesztettük, hogy a győri tenisz­életet felpörgessük, segítsünk partnereket találni az amatőr játékosoknak. Aztán körmérkőzésekből álló bajnokságokat szerveztünk, az applikáción belül szerepelt az összes meccs időpontja, az eredmények. A résztvevők szabad kezet kaptak több mindenben. Ők dönthették el például, hogy hol játsszák le a meccset” – kezdte Polák Roland. A Győrben élő alkalmazásfejlesztő szakember hozzátette: a SportMate-nek a mai napig van ingyenes, közösségi része.

„Szeretnénk támogatni az amatőr sportot, azt, hogy minél többen tegyenek egészségükért. Az alapszintű szolgáltatásunkért nem kérünk semmit, a klubok szabadon regisztrálhatnak” – tette hozzá Roland.

Az alkalmazás kinőtte a gyerekcipőt, s a lehetőséget meglátták benne az egyik bank startup-programjának vezetői is.

Edzések a világhálón

„Az elmúlt hónapokban mind az alkalmazás, mind a szerverünk óriási fejlődésen ment keresztül. Eljutottunk oda, hogy az appon belül kiváló minőségű online megbeszéléseket lehet tartani. Természetesen nálunk nem az üzleti találkozók online térben történő bonyolítása a fő feladat, sokkal inkább az, hogy a személyi edzők élőben közvetíthessék a tréningjeiket. Ennek a szolgáltatásnak megugrott az értéke a járvány idején.

Van olyan fővárosi edzőterem, amely 100 gigányi különböző gyakorlatot töltött fel az alkalmazásunkra. Jelenleg hatvanöt személyi edző használja napi szinten a felületünket, a regisztrált sportegyesületek száma pedig elérte a százat” – közölte Rimóczi Róbert, a SportMate másik alapítója.

Az első keresett forint

„Azt mondják, mérföldkő, amikor az első forintot megkeresed az ötleteddel. Ez így van, bár kiegészíteném azzal, hogy ezután jön csak el igazán a fejlesztések ideje. Jelenleg háromfős csapattal dolgozunk, a munkatársaink számát nyolc-tíz főre tervezzük bővíteni, és tőkebevonás előtt állunk” – tudtuk meg Polák Rolandtól.

Milyennek képzelik a SportMate-et öt év múlva? „Már most szerte az országban használják az alkalmazásunkat. A fő lehetőséget abban látjuk, hogy az egyesületeknek teljes működési csomagot kínálunk. Ezt a vonalat erősítjük a jövőben” – búcsúzott Polák Roland.

Rimóczi Róbert és Polák Roland mutatják telefonjukon az ígéretes start­­­upot, amelyet terveik szerint hamarosan külföldön is megismerhetnek a sportbarátok. Fotók: Csapó Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában