Önkéntesek

2021.10.02. 12:12

Az Állatok Világnapja alkalmából a győri rendőrség középiskolásoknak szervezett programot az állatkertben – Fotók

Az interaktív előadásokon a felelős állattartás fontosságáról, a jogszabályi környezetről hallhattak a diákok, majd vetélkedőt rendeztek a csapatok között az előadáson elhangzottak és meglévő ismereteik alapján. A szakmai programot követően a tanulók közösségi szolgálat keretében segítettek az állatgondozóknak az állatkert lakóinak ellátásában.

kisalfold.hu

Forrás: Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Az állatok védőszentjének, Assisi Szent Ferenc halálának napja, október 4-e, az Állatok Világnapja. Ebből az alkalomból a Győri Rendőrkapitányság középiskolásoknak szervezett program keretében hívta fel a figyelmet az ember és állat együttélési szabályaira, a felelős állattartás fontosságára, a jogszabályi környezet változásaira. A büntető törvénykönyv is szankcionálja, ha valaki nem bánik megfelelően az állatokkal. A szombati tematikus foglalkozás helyszíne a Xantus János Állatkert volt.

- Programokkal visszük közelebb a gyakorlathoz azt az elgondolást, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az állatvédelem ma már elvárt tevékenység, melyet társadalmi és hatósági intézkedésekkel, megfelelő propagandával, programokkal tehetjük hatékonyabbá. A programunkon való részvétel lehetőségét a győri középiskolák diákjai számára hirdettük meg. Tíz középiskolának küldtünk meghívót, mindannyian megjelentek. Öt fős csapatokat delegálhattak az előadásokon és vetélkedőn való részvételre – nyilatkozta Kaliba Edit, a győri rendőrség bűnmegelőzési alosztályától.

Az interaktív előadásokon a felelős állattartás fontosságáról, a jogszabályi környezetről hallhattak a diákok, majd vetélkedőt rendeztek a csapatok között az előadáson elhangzottak és meglévő ismereteik alapján. A szakmai programot követően a tanulók közösségi szolgálat keretében segítettek az állatgondozóknak az állatkert lakóinak ellátásában. Ezzel arra szerették felhívni a figyelmet, hogy az állatok társai az embernek, de kiszolgáltatottak gazdáiknak. Ha kisállatot választok, az nem tízperces, féléves vállalás, hanem hosszú időre szól.

- A programon többek között a középiskolások simogathattak agámát, sünit, patkányt, Pihe kakast, kutyust is – árulta el az állatkert munkatársa, Gyömörei Kitti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában