Minősítő és katasztrófavédelmi gyakorlat

2021.10.25. 16:31

Árvízhelyzetben is bizonyítottak a Sopron környéki önkéntes mentőszervezetek

Harmincketten vettek részt pénteken délután négy önkéntes települési mentőszervezet minősítő, valamint két települési köteles polgári védelmi szervezet katasztrófavédelmi gyakorlatán Répcevisen.

Katasztrófavédelem

Forrás: GY-M-S Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A gyakorlat során a Répce folyó által okozott veszélyhelyzetet imitáltak, és az árvízi védekezési, valamint a rendkívüli időjárási körülmények esetében végrehajtandó feladatokat gyakoroltak a résztvevők. A mentőszervezetek tagjai a településen árok tisztítását, árvízi védmű építését, buzgár elfogást, nyúlgát építést, bordás megtámasztást és szivattyúzást gyakoroltak, ezzel gyakorlati tapasztalatot szereztek egy valós káresemény gyors és szakszerű felszámolásához.

A Nemzeti Minősítő Rendszer alapján a Minősítő Bizottság általi minősítésen „alapvető vízkárelhárítási tevékenységre” kaptak újabb 5 évre jogosultságot Fertőboz, Hidegség, Zsira és Répcevis önkéntes mentőszervezetei.

A gyakorlat Répcevis település medertisztítási munkálataival járult hozzá az értékteremtéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában