Kerékpáros reggeli

2021.09.22. 19:27

Reggelivel várták a bicajosokat Győrben – fotók

A szerdai programtól még a sűrűn hulló eső sem tántorította el a bicikliseket. A már hagyományosnak számító Kerékpáros reggelin gyorsan fogytak a péksütemények és a szendvicsek, sőt, ingyenes bringa ellenőrzés és gyors szerviz is várta a kerékpárosokat.

Dániel Viktória

Fotós: CSAPO BALAZS

A Magyar Kerékpáros Klub országos programjához és a Mobilitás hetének városi programjaihoz is kapcsolódva ismét finom falatokkal várta az iskolába, munkába igyekvő, vagy épp onnét érkező bringásokat a Kerékpáros reggeli a Dunakapu téren. Az eső ellenére is sokan választották, hogy biciklivel indulnak útnak reggel.

– Úgy éreztük a rossz idő csak még inkább okot ad arra, hogy itt legyünk. Akik még ilyen időbe is nyeregbe pattannak igazán megérdemlik a figyelmet. Ráadásul a tapasztalatunk is az, hogy akik igazán szeretnek biciklivel járni azokat nem tántorítja el az eső – mondta el Kulcsár Nárcisz, a Magyar Kerékpárosklub Győri Szervezetének tagjai, miközben sorba osztotta a felajánlásokból származó, péksüteményketet, szendvicseket, vizet és müzliszeletet.

Tömböly Tamás a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének titkára elmondta számítottak rá, hogy az eső ellenére is számos résztvevő lesz.

– Már sokadik éve mindig megrendezzük a Kerékpáros reggelit és évről évre egyre többen vannak. Most is több mint 600 adag ételt hoztunk.

 

A jó hangulatról Németh Gábor Nemo a Club 54 zenekar gitárosa gondoskodott, de a Plazmapont és a Gézengúz Alapítvány munkatársai is kis ajándékokkal várták az érkezőket. Akik pedig úgy érezték az ősz előtt jó lenne egy gyors ellenzőzés a kerékpáron, a Dechatlon sátránál ezt ingyen kérhették.

– Egy nyikorgó lánc a használó számára szinte már természetes, de egy szerelő azonnal meghallja. Hasonló, elsőre aprónak tűnő probléma fék egyenetlen kopása, ugyanis, ha alákopik a felninek egy nagy fékezésnél akár a küllőkhöz is hozzáérhet, akkor pedig elesik a kerékpáros – mondta el Sarú Barnabás kerékpárszakértő, aki a helyszínen több kerékpárosnak is segített jól beállítani a fékeket és a váltókat.

A Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének következő nagyobb programként azt tervezi, hogy a Győr-Pannonhalma bicikliút átadását követően egy kerékpáros felvonulással, minden érintett település önkormányzatánál megállva járják be az új útvonalat.

Győrbe is ellátogatott a békenagykövet

Zelei József kerékpáros békenagykövet Sopron után Győrbe is ellátogatott. A Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének tagjai kísérték tegnap kerékpárral a városházásig. Az elmúlt 18 év világjárás a során, már 5-6 alkalommal megfordult a városban, így mind elmondta„szinte haza jött Győrbe”. Útját Komárom felé folytatja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában