Szabadidő

2021.09.18. 17:13

Parasztolimpiát rendeztek Győrzámolyon – fotók

Rendhagyó vidám rendezvénnyel ünnepelték a település 750 éves évfordulóját.

kisalfold.hu

Fotós: CSAPO BALAZS

Győrrel együtt Győrzámoly is 750 éves évfordulóját ünnepli idén. Ennek oka, hogy a királyi kiváltságlevél tartalmazza az első írásos említést a településről. Az a nevezetes évhez mérten nem mindennapi programmal készültek. Az első Parasztolimpián stílusosan 750 méter futással indult, majd 11 állomás feladatain mérhették össze tudásukat az indulók. Volt báladöntés, traktorhúzás, gumicsizmarúgás, terményválogatás, sőt tű keresés a szénakazalban is.

– Öt és tizenöt fő közötti csapatok jelentkezését vártunk. Minden várakozásunkat felülmúlta a jelentkezők száma, összesen nyolc csapat vett részt a megmérettetésen. Voltak, akik más környékbeli településről érkeztek hozzánk – mondta el Pulai Nikoletta polgármester.

 

– Nem kellett miden feladatot teljesíteni, a csapatok eldönthették, hogy mely számokban indulnak el. Emellett a korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendeztük a „Sángli Gyöpi Bogrács Pikniket”. A legjobbak, stílusosan krumplival, hagymával és egyéb terményekkel gazdagodtak. De persze a dobogós helyezettek érmet is kaptak, valamint a legjobb csapat hazavihette a vándorkupát, amit ezután szeretnének minden évben tovább adni a legrátermettebb csapatnak.

A rendezvényt hatvan járművel retro autó találkozó, repülőgép- és autó modell bemutató és színvonalas koncertek színesítették.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában