Versben és dalban Győrről

2021.09.30. 20:24

Ballada a 750 éves városról – különleges előadói estet tartanak szombaton a Zsinagógában

„Győr, az én városom. Dudás Dorottya vagyok, Győrben születtem, Győrben élek. A Győrhöz kötődő emlékeimet mondom el versben és dalban. Ezek a versek életem sikereinek, élményeinek részei, eddig személyes emlékek voltak, most szeretném Önökkel is megosztani” – olvasható az est beharangozójában.

kisalfold.hu

Fotós: CSAPO BALAZS

Fotós: CSAPO BALAZS

„A történet 1981-ben kezdődött Győrben. A ma este műsorának verseit, győri élményeim, érzéseim, tapasztalataim ihlették. Győriként vittem hírül az országban és határainkon túl is, hogy „ A vers a lélek tréningje, ami a lélek izmait hajlékonnyá, használhatóvá teszi .” (Weöres Sándor). Többek között Radnóti,- Latinovits- és Magiszter –díjjal is jutalmaztak, melyek a közönség szeretete mellett folyamatos szakmai visszajelzésül is szolgáltak. A versek iránt érzett szenvedélyemet szakmai vezetőként gyermekek fejlesztésében is kamatoztattam.

Dudás Dorottya és Nagy Benedek előadás közben.

Pódium estjeim közül Weöres Sándor: Psyché című művéből összeállított műsorom a legkedvesebb, melyből ma estére is válogattam költeményeket. A ma elhangzó versek, prózák, dalok visszatükrözik szülővárosom inspirálta művészeti gondolataimat. Aki gitáron elkísér ezen az utazáson, immáron sokadik alkalommal Nagy Benedek. Fogadják szeretettel az én győri világomat, melyet verseken keresztül mutatok be, tisztelegve ezzel a 750 éves város előtt!” – közölte Dudás Dorottya.

Időpont: 2021. október 2. | 18.00–19.00

Helyszín: Zsinagóga (Győr, Kossuth L. u. 5.)

Műfaj: irodalmi performance

Előadja: Dudás Dorottya előadóművész (Radnóti- és Latinovits-díjas)

Közreműködik: Nagy Benedek gitár

Szervező: Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum

További részletek és jegyvásárlás itt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában