Reményt ad

2021.09.28. 08:09

Amerikai szemész professzor a veszteség feldolgozásáról és a legújabb orvosi módszerekről tartott előadást látássérülteknek Győrben – Videó

Dr. Mark Hardacre, az Egyesült Államokban élő szemész, 32 éves praxisa mellett egy 1000 fős gyülekezet vezető lelkésze. Előadásában nem csak orvosi lehetőségekről beszélt, hanem az azt követő lelki tényezőkről és ezek feldolgozásáról is.

kisalfold.hu

Forrás: kisalfold.hu

Három civil szervezet, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, a Lát-Szol Látássérültek Rehabilitációs Központja és a Bartimeus Kulturális Közhasznú Egyesület összefogásával jött létre az az előadás, amelynek célja, hogy tájékozódási pontot adjon a látásukat elvesztett vagy gyengén látó személyek számára, valamint a látássérültekkel foglakozó szakemberek látókörének szélesítésére.

Hazánkban évente 10.000 főre is tehető azok száma, akik valamilyen látásvesztést szenvednek el. Az orvosi, technológiai, biológiai tudományok rohamos fejlődésével ma már számos szembetegség gyógyítható. Mégis ezen területek előretörése ellenére sok embertársunk veszti el látását vagy látásának egy részét. Annak ellenére, hogy látássérültek egyre több szakmai segítségre számíthatnak szinte az ország bármely pontján, a veszteség és a fájdalom mérhetetlenül nagy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában