Világsztár a Kisalföldön

2021.08.04. 17:11

Megérkezett Plácido Domingo Győrbe – a világhírű énekes a Richter-teremben próbált – videó, galéria

A világ talán leghíresebb élő tenorja szerda kora délután próbált először a győri filharmonikusokkal. Mi is ott voltunk a nagy találkozáskor.

Simon Judit

Fotó: CSAPO BALAZS

17.12 – Pénteken hálakoncert

Hírünkre érdemes később is kattintani: videót szintén mutatunk hamarosan a spanyol tenor győri bemutatkozásáról. Mint ismert, Plácido Domingo péntek este ad ingyenes hálakoncertet az egészségügyi dolgozóknak a járvány idején végzett kiemelkedő helytállásukért.

 

Szerdán tartották a főpróbát Plácido Domingo pénteki hangversenyéhez. A Győri Filharmonikusok kíséretével és a Virtuózok műsor ifjú tehetségeivel karöltve a maestro két órán át tartó ingyenes műsort ad elő a kisalföldi megyeszékhelyen.

Vastaps

Az üst dob szigorú hangjával kezdődött Liszt Ferenc Magyar Fantázia című zongoraversenye, amelyet a Győri Filharmonikusok adtak elő a Richter teremben tartott főpróbán szerda délután. Játékuknak köszönhetően a zene átjárta az egész termet, és az őket hallgatók egy pillanatra elfeledhették a külvilág gondjait. Csak a zene volt. Majd a dal végén, belépett az ünnepelt tenor, a világhírű énekes Plácidó Domingo, akit a zenekar örömmel és a neki kijáró vastapssal fogadott.

Találkozás és hála

Eugene Kohn, aki karmesterként vesz részt a pénteki rendezvényen, mosolyogva fogadta a tenort, a maestro úgy beszélgetett a zenészekkel, mintha mindennap összefuthatnának a városban. Az ismertség nem véletlen, hiszen a zenekar minden évben a művész nevével fémjelzett nemzetközi énekverseny, az Operalia győzteseivel játszik a győri Voices gálán.

Plácido Domingo azonban eddig csak felvételről köszöntötte a nézőket, személyesen nem tudott részt venni a koncerten. Régóta várt találkozás volt ez, akár egy családi összejövetel. Őket elnézve nem is gondolnánk arra, hogy volt egy világjárvány, vagy, hogy a pandémia örökre átírta az életünket.

Pedig a koncert apropója is épp ez. A Dunakapu téren tartott előadás különleges ajándék. A spanyol tenor és meghívott vendégei hálájukat fejezik ki a világ valamennyi egészségügyi dolgozójának, mindazoknak, akik a koronavírus-járvány idején emberfeletti teljesítménnyel mentettek életeket és ápolták a betegeket.

Koncert klasszikusokkal

A kétórás hangversenyen népszerű operaáriák, musical- és operett-, valamint zarzuelarészletek és örökzöld slágerek csendülnek fel, köztük a Virtuózok főcímzenéje, melyet a Maestro fia, Plácido Domingo Jr. komponált, aki maga is közreműködője a koncertnek.

Plácido Domingo mellett fellép még az Operalia nemzetközi énekverseny 2017-es győztese, Adela Zaharia szoprán, valamint a Virtuózok negyedik évadának korcsoportgyőztese, Balázs-Piri Soma zongorista is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában