népzenekedvelőknek

2021.08.16. 13:35

Idén is táncba hívott a Ladikos Fesztivál

Hagyományosan júniusban szervezik meg évről évre a Magyarország egyik legnagyobb népzenei fesztiválját, ám a járvány idén is közbeszólt.

Mészely Réka

A szervezők viszont úgy döntöttek, nem halasztják el, mint tavaly, hanem később szervezik meg: a mecséri falunap utáni hétvégén várták a védettségi igazolvánnyal rendelkező érdeklődőket a Duna-partra. A mostani eseményhez kapcsolódott a szénaünnep, bábelőadással, kaszálással, diákolimpiával, kiállításokkal és táncházzal egybekötve.

– Hasonló a forgatókönyv, mint a korábbi években, most viszont sajnos külföldi meghívottak nem léphetnek fel. Igyekszünk minőséget képviselni a fesztivállal, igaz ez a fellépőkre és a kiállítókra egyaránt – hangsúlyozta a főszervező, Henics Tamás, megjegyezve, a környezetvédelem is fontos számukra: idén visszaváltható pohárból lehetett fogyasztani.

A programban szerepeltek vásári komédiások, fotó- és képzőművészeti kiállítás, kézműves-foglalkozások, bor- és pálinkakóstoló. Egymást váltották a zenészek, zenekarok a színpadon, és táncból sem volt hiány. Látogatásunkkor éppen a Lajta néptáncegyüttes tagjai ropták. Palenik József, az együttes vezetője szerint sűrűek a napjaik, éppen tábort zártak, s a mecséri fellépés után Dunaremetén is szerepeltek múlt vasárnap.

A változatos népzenei kínálat kiegészült fúvószenével is. A kaposszekcsői egyesület fiatal zenészei észak-baranyai és dél-tolnai magyar, szerb és német repertoárjukkal is szórakoztatták az egybegyűlteket. A 2017-ben alapított egyesület elnöke, Deák Miklós arról beszélt érdeklődésünkre, hogy először jár a csapat megyénkben. Az együttes célja a sváb örökség és a magyar identitás megőrzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában