nemzetközi földrajzi diákolimpia

2021.08.16. 10:51

Földrajzból ezüstérmes Balogh Zsófia, a győri Révai-gimnázium diákja

Három érmet nyertek magyar középiskolások a földrajzi diákolimpián

kisalfold.hu/MTI

Fotó: Illusztráció/pixabay

Egy arany és két ezüstérmet nyertek magyar középiskolások a nemzetközi földrajzi diákolimpián – tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara (PTE TTK), amely a négytagú csapatot összeállította és felkészítette.

Magyarország 2006 óta küld a nemzetközi versenyre csapatokat, és eddig minden évben sikerült éremmel hazatérniük a tagoknak – emlékeztettek.

Az idei földrajzi diákolimpián Balogh Zsófia (győri Révai Miklós gimnázium), Csada Lili (budapest-kőbányai Szent László gimnázium), Verkmann Dávid (budapesti Fazekas Mihály gimnázium) és Vitkovics Patrik (zalaegerszegi Zrínyi Miklós gimnázium) képviselte az országot. Ők a pandémia miatt idén online zajló verseny szokásos fordulóit teljesítették: írásbeli tesztet, multimédiás feladatlapot és terepi-térképezési feladatokat oldottak meg angol nyelven.

A versenyben Csada Lili, a magyar csapat történetében másodikként lett aranyérmes, míg Verkmann Dávidot és Balogh Zsófiát ezüstéremmel, Vitkovics Patrikot pedig elismerő oklevéllel jutalmazták – közölte az intézmény.

A közleményben jelezték: az új versenyszezon októberben kezdődik majd az online fordulóval, a következő olimpiát pedig 2022-ben Párizsban rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában