Cserélhető, útra kész, szervizelt kerékpárok

2021.08.08. 14:06

BicAjándékozz – A Példa egyesület akciójában nyár eleje óta fogadja a bicikliket, tucatjával érkeznek a felajánlások Mosonmagyaróváron

BicAjándékozz címmel indított kerékpárgyűjtő akciót a nyár elején a Példa Egyesület: használt, de még jó állapotban lévő bicikliket vártak az egyik mosonmagyaróvári szervizbe, ahol átnézték a kétkerekűeket, és biztonsági eszközökkel szerelték fel, mielőtt átadták új tulajdonosaiknak, a térségben élő gyerekeknek.

Mészely Réka

Izgatottan várták a gyermekek a napokban az Uno Auto, Motor, Kerékpár szaküzletében, ki, melyik kétkerekűt kapja. A Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért még nyár elején hirdette meg BicAjándékozz akcióját Dallos Tamás elnökségi tag ötlete nyomán. Használt, de még jó állapotú bicikliket vártak a kezdeményezés mellé álló mosonmagyaróvári szervizbe.

– Minden gyermeknek legyen biciklije, élhesse át a kerékpározás örömét. Ez a gondolat adta az ötletet az akcióhoz. Nem egy egyszeri alkalomban gondolkodunk: ha a gyerek kinövi a kerékpárt, visszahozhatja, kaphat nagyobbat, a korábbit meg megörökli egy kisebb gyermek – részletezte Dallos Tamás. – Az egészségmegőrzés szempontjából rendkívül fontos, hogy minél több gyermek tudjon biciklizni. Különösen most, amikor a járványügyi helyzet miatt egyébként is sokat ültek a számítógép előtt. A megyében minden ötödik-hatodik gyermek elhízott, pszichés zavarokkal is küzdenek. Az akció célja a mozgáson túl az is, hogy megtanítsuk őket biztonságosan közlekedni – hangsúlyozta dr. Porpáczy Krisztina háziorvos.

A kerékpárokat Kulacs Zoltán és munkatársai fogadták, nézték át, javították felajánlásként, az átvizsgáláson túl lámpákkal, csengőkkel szerelték fel az egyesület támogatásával. Eddig többtucatnyi bicikli érkezett adományként, amelyeket szervizelés után adnak át a gyerekeknek. Már mintegy harmincan kerekezhetnek az akció jóvoltából. A Road KSE egy hónapos ingyenedzést is ajánlott a megajándékozott kerékpár-tulajdonosoknak. „Mert bringázni jó és segíteni is jó!” – fűzte hozzá Olcsvári Szilárd, a sportegyesület elnöke.

Címkék#bringázás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában