elismerés

2021.07.12. 17:00

Rangos szakmai díjat nyert a győri Széchenyi-egyetem könyvtárosa

kisalfold.hu

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete a napokban tartotta ezévi vándorkonferenciáját, amelyen átadták az „Az év fiatal könyvtárosa” díjakat. A Kovács Máté Alapítvány különdíját Farkas Renáta, a győri Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtár és Levéltár munkatársa vehette át.

A fiatal könyvtáros „A könyvtár útjai. Merre tovább könyvtárosként?” című pályamunkájával érdemelte ki a szakmai elismerést.

Farkas Renáta informatikus könyvtáros szakon, webprogramozó szakirányon végezte az alapszakos egyetemi képzést Debrecenben. A mesterképzést informatikus könyvtáros, üzleti információmenedzser szakirányon fejezte be. A győri egyetemen 2014 óta dolgozik. Munkája során többféle feladatot lát el. Eleinte elektronikus tananyagok, könyvek feldolgozásával, folyóiratok kezelésével, sajtófigyeléssel, a diplomaleadó felület kialakításával, egyetemi repozitóriummal foglalkozott. Jelenleg az Állományalakító- és feldolgozó osztály munkáját koordinálja, az e-szakdolgozatokat és a diplomaleadó felületet kezeli. Részt vesz az oktatás- és kutatástámogató folyamatokban, a könyvtári minőségbiztosításban, a rendezvényekben. Mindezek mellett az egyetemi Ranking csoport (felsőoktatási rangsorelemzés) munkáját irányítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában