Két hónapon át érvényes

2021.07.02. 16:41

100 győri diák kaphat ingyen kondibérletet – A fogyatékossággal élőknek is jut az ajándékból

Több mint kétmillió forint értékű bérletet ajánlott fel egy győri konditerem a helyi iskolások számára. Az ajándékot pénteken adták át jelképesen a Győri Szakképzési Centrum főigazgatójának, Hartyándiné Frey Arankának a Városházán.

kisalfold.hu

A pandémiás helyzetet követően egyre inkább visszatér az élet a megszokott kerékvágásba. A felgyülemlett feszültségek és szorongások egyik legjobb lehetséges kezelése a rendszeres fizikai aktivitás, ennek jegyében ajánlott fel a Speed-Fit Stúdió több mint 2.000.000 Ft értékben 100 db két hónapra szóló bérletet a győri középiskolások számára.

A stúdió vezetője, Kovács Péter kifejtette, hogy szeretnék városi szinten támogatni – a lehető legszélesebb körben – a szabadidő aktív eltöltését. „A Hiszek Benned sport programhoz csatlakozva, stúdiónk felajánl a városi fiatalok számára 100 db bérletet, melyet a tanulók augusztustól kezdődően 2 hónapon át használhatnak fel, egészségi állapotuk és kondíciójuk javítása érdekében”

Hartyándiné Frey Aranka Győri Szakképzési Centrum főigazgatója köszönetét fejezte ki a gyerekek nevében. Elmondta, hogy arról, hogy kik élhetnek a lehetőséggel, azt maguk a diákok döntik majd el, a Városi Diák Fórum segítségével. Kiemelte, hogy a felajánlott bérletek tíz százalékát a a Szabóky Adolf Szakiskola halmozottan hátrányos helyzetű diákjai kapják. „Öröm számomra, ha a fiatalok számára valós és elérhető alternatívákat tudunk felkínálni a hipoaktív életmód ellensúlyozására, az külön öröm számomra, hogy a megszólított célcsoport tanulói között megjelennek a sajátos nevelési igényű gyermekek is” – fogalmazott a főigazgató.

„Örömmel fogadtam a megkeresést, hiszen az újonnan alakult Sportügyi Tanácsadó Testülettel és polgármester úrral egyetértésben szeretnénk a sporttámogatások körét szélesíteni. A város életében az eddig meghatározó szerepet betöltő élsport mellett, szeretnénk kellő figyelmet és támogatást fordítani a városlakok szabadidős sportjára és a fogyatékkal élő embertársaink ez irányú támogatására is. A felajánlás aktualitásához kétség sem fér” – mondta Radnóti Ákos alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában