Sorozat

2021.06.17. 07:22

Reviczky Gábor mutatja be a Pannontáj–Sokoró Natúrparkot

Kajárpéc, Sokorópátka, Écs és Pannonhalma: ezeken a régióbeli településeken forgatott tegnap délelőtt Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész a stábjával. A filmmel a Pannontáj–Sokoró Natúrparkot mutatják be egy hatrészes ismeretterjesztő sorozat keretében.

Simon Judit

2021.06.16 Kajárpéc - Hõs fa A tematikus ismeretterjesztõ sorozatban a Kossuth Díjas színmûvész, mûsorvezetõ hétrõl hétre megismerteti a nézõket a hazai és külhoni erdõkkel vagy az azok környékén zajló legfontosabb eseményekkel. Ezúttal Kajárpéc Hõs fáját, Sokorópátkán a Vörös Barátok Mondáját, Écsen és Pannonhalmán mutatja be a nézõknek az újdonságokat. Reviczky Gábor Színmûvész Fotó: Nagy Gábor Kisalföld Kajárpéc

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

Új ismeretterjesztő műsort forgatott térségünkben Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari- díjas színművész a Pannontáj–Sokoró Natúrparkban. A hatrészes sorozat célja, hogy népszerűsítse az erdészeteket, valamint a különböző régiókban fellelhető természeti kincseket. A forgatás szüneteiben kulisszatitkokról, a munkáról és a magyar tájak kincseiről beszélgettünk a színész-műsorvezetővel.

Erdésznek öltözve várta a stáb tagjait Kajárpécen a „hős fánál” tegnap kora reggel Reviczky Gábor színész-műsorvezető. Mint megtudtuk: a természet, a túrázás és a horgászat, nem áll messze tőle, ezért is vállalta a feladatot, hogy bemutassa a magyarországi natúrparkokat.

Reviczkyvel az erdőben

– Szeretném, ha az emberek visszatérnének azokhoz az időkhöz, amikor szerettek a természetben barangolni. Leírhatatlan kincseink vannak, csak észre kell vennünk őket. Ebben segítek ezzel a sorozattal – mondta el lapunknak a színművész, akit az ismeretterjesztő műsor első állomásán kérdeztünk.

A kamera forog! – A tematikus ismeretterjesztő sorozatban Reviczky Gábor hétről hétre megismerteti a nézőket a hazai és külhoni erdőkkel vagy az azok környékén zajló legfontosabb eseményekkel. Ezúttal Kajárpéc Hős fáját, Sokorópátkán a Vörös Barátok Mondáját, Écset és Pannonhalmát mutatja be a nézőknek. Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

A „Reviczkyvel az erdőben” című műsor az Agrárminisztérium, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Magyar Natúrpark Szövetség támogatásával készül. Célja, hogy bemutassa a nézőknek hazai tájainkat. Az eddig hatrészesre tervezett sorozat egy-egy natúrparkot mutat be, a művész pedig házigazdaként kalauzolja a nézőket a térség erdészetei, természeti kuriózumai között.

Huszonkilenc település, egy cél

A Pannontáj–Sokoró Natúrpark vezetője, Székely Rita elmondta: tudatosan törekedtek arra, hogy olyan helyszíneket, embereket mutassanak be a műsorban, amiket, akiket nem mindenki ismer. Ez magyarázta például, hogy Pannonhalmán például nem az apátságban forgattak, hanem az Ürmös Portán, illetve a Herold Pincészetben tettek látogatást.

– Natúrparkunkhoz huszonkilenc település tartozik. Mindet azonban nem tudjuk bemutatni, így olyan helyszíneket és embereket választottunk, amiket, akiket érdemes bemutatni az ország számára – magyarázta Székely Rita.

Nyugalom, rendezettség, környezet

Reviczky Gábor színész-műsorvezető örömmel mesélt a korábbi forgatásokról, arról, hogyan tudta megélni az erdészek mindennapjait, megismerve munkájuk nehézségeit, eredményeit. Megtudtuk, hogy a kisalföldi régióban is talált olyat, ami meglepte.

– Többször voltam már a környéken. Pannonhalmán rendszeresen részt veszek a horgászversenyen. Ezzel szemben Kajárpécen még sosem jártam. Számomra meglepő az a nyugalom, szervezettség és a rengeteg erdő, ami az itteni településeket körbeveszi. Imádok ilyen helyeken járni. A kedvenceim például az erdőkkel körülölelt tavak, ahova jó érzés kimenni egy-két órára. Olyankor hagyom, hogy minden gondom elszálljon, még ha csak pár órára is. Akkor pihenek igazán.

Reviczky Gábor elmondta, hogy bár a nézők nem látják a forgatás körülményeit, a filmkészítés munkája korántsem olyan könnyű. A végére alaposan elfárad, ezért is örült, hogy zárásként egy pannonhalmi borászatban, egy pohár finom bor mellett beszélgethet kollégáival és élvezheti a poharába töltött száraz bort, mely a kedvenc itala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában