Sopronban az egekben vannak az árak

2021.06.25. 13:00

Pörög az ingatlanpiac Győr-Moson-Sopron megyében – A garzonokat és a kisebb ingatlanokat keresik

kisalfold.hu

20200728 Székesfehérvár Illusztráció Albérleti körkép, költözés, diákoknak közös lakás Fotó: Pesti Tamás PT Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW

A bérleti piac továbbra is erős Győrben, az elmúlt évekhez hasonlóan. A garzonlakások, a nappali plusz egy szobás bérleti lakások továbbra is az egyik legkedveltebb ingatlan-típusok a városban.

– Állapottól függően az árak 85–110 ezer forint között mozognak, természetesen városrésztől függően. Továbbra is a belvárosi és a belvároshoz közeli helyszínek a frekventáltak: elsősorban Révfalu, Víziváros, Nádorváros, és az utóbbi időben az új építésű társasházak miatt Sziget is egyre közkedveltebb. A bérlők csoportja változatos, elsősorban a panel- és a téglalakásra teszik le a voksukat. A kínálat színes és sokrétű, minden bérlőjelölt meg tudja találni a számára fontos és előnyös bérletet a városban – fogalmazott lapunknak Balogh Ádám, az Ingatlan 4you Kft. ingatlan-tanácsadója.

Véleménye szerint a kisebb használati funkciós lakások a legkeresettebbek a városban, a beépített konyha természetesen a bérleti díj részét képezi. Az már más kérdés, hogy az adott konyhához tartozik-e mosogatógép, hűtő. A statisztika azt mutatja, hogy a bútorozott ingatlanra mindig nagyobb a kereslet. Akadnak olyanok, akik ragaszkodnak a saját bútoraikhoz, a bérbeadók azonban nagy százalékban bútorozottan adják ki ingatlanjaikat.

– Győrben aktív a piac, az egyetemi oktatások megkezdésével megugrik a kereslet: ezt leginkább július végén, illetve augusztus elején tapasztaljuk. Megfigyelhető, hogy a bérbeadók is kihasználják ezt az időszakot. Sem jelentős emelkedés, sem csökkenés nem várható a bérletárak tekintetében – tette hozzá az ingatlan-tanácsadó.

Az albérletek tekintetében Mosonmagyaróvár speciális helyzetben van a határ közelsége miatt, jellemzően a határon ingázók keresik az albérleteket. A kínálat jelentősen változott, tavasszal 200 új lakást adtak át, amiknek kétharmada befektetésre vásárolt ingatlan. Az elmúlt egy hónapban bezúdult a piacra a kiadó lakások száma.

– Frekventált helynek számít továbbra is a városközpont, itt keresik leginkább az új építésű lakásokat. Bőséggel van kínálat, a bérlők tudnak válogatni. A piac annyiban is változott, hogy sokkal több kiadó lakást néznek meg az emberek: nemcsak egyet-kettőt, hanem legalább 8–10-et, és ezekből választják ki a megfelelőt. A legtöbb kiadó lakás nappalis egy hálószobával, ezek körülbelül 40–50 négyzetméteresek, áruk 110–120 ezer forint között van. A sok elkészült, és a még épülő lakások miatt jelentősen nem fognak emelkedni az albérletárak – mondta el lapunknak Bubla Zoltán ingatlanszakértő.

Továbbra is az egekben vannak az ingatlanárak Sopronban, egyes városrészekben a szomszédos ausztriai tartomány, Burgenland átlagárait is meghaladják.

– Sopronban a határnyitás miatt fellendülőben vannak az eladó és kiadó lakások árai. Nem elég, hogy a lakásfelújítási támogatások miatt nőttek az építőanyagárak, de idő közben elkészült az M85-ös autóút is. A városban továbbra is a kisebb, garzon méretű ingatlanok négyzetméterára a magasabb – mondta Árpási László, a DunaHouse ingatlanhálózat soproni irodavezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában