Itt a nyár, várják a programok!

2021.06.05. 17:22

Pezsgett a Király-Kult utca és az Édes Napok Győrben – galéria

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara alapította Győri Bevásárló Utcák Alapítvány idén is megrendezte a Király-Kult utca programot. Az Édes Napokat pedig a Széchenyi téren tartották.

kisalfold.hu

Fotós: NAGYGABOR

Fotós: NAGYGABOR

17.35 – Galéria az Édes napokról

17.27 – Tudósítás a Király-Kult utcáról

A régi heti piac színterén, a hely szelleméhez méltóan, a sokszínű helyi vállalkozások és az izgalmas művészeti programok igazi közösséggé varázsolták a forgatagot. „Győriektől győrieknek” szól a program: minden korosztály megtalálja számára tartalmas kikapcsolódást.

 

A Kisalföldi Népművészek Egyesülete és az Art World Hungary Egyesület képviselői a helyi hagyományokat és a művészeti kultúrát őrző interaktív bemutatókkal, minikiállításokkal készültek. A kiállítók között győri kötődésű kézműves vállalkozók, írók és publicisták is voltak.

Malasits Zsolt győri festőművész óriásfestménnyel várta az érdeklődőket. Jelmondta: „Gyere és sétálj a festményemen!”. A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elkötelezett a jövő szakmunkás nemzedéke iránt, ezért az idei évben megjelenési lehetőséget biztosított a győri szakiskolák diákjainak is.

A Győri SZC Kossuth Lajos Középiskolája és Kollégiuma női szabó tagozatos tanulói minőségi, kézzel készült termékeiket hozták el a vásári forgatagra. A Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum diákjai pedig a Krúdy Teraszon gondoskodtak a jó hangulatról. Győr 750 alkalmából 750 hangból álló zeneművekkel, versekkel. A születésnapra tortát és érdekes kvízt is összeállítottak, miközben festményen örökítették meg a barokk belvárost.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Szakmai Osztálya a Napóleon-ház előtti kis tér területén a helyi vagy térségi idegenforgalmi szektor vállalkozásai számára nyújtott bemutatkozási lehetőséget. Az „Utazások Tere” ízelítőt adott a város és a térség turisztikai kínálatának sokszínűségéből. Imádom az utazást! címmel rajzpályázatot hirdettek, három kategóriában várták utazás témában kicsik-nagyok alkotásait.

A Király-Kult utcát turisztikai kiállítók, tematikus séták színesítették az Utazások Terén: A Patrónus Lions Club Győr a „Kirándulás a láthatatlan világba” című érzékenyítő programjával és a „Séta a láthatatlan belvárosban” tematikus sétával a vakok és gyengénlátók mindennapi életének nehézségeivel ismertették meg a látogatókat.

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum műemléki sétát tartott az Eszterházy-palota és a Napóleon-ház bemutatásával. A Gyere Győrbe – Tematikus Városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata pedig a 750 éves Győr különleges értékeit, érdekességeit mutatta be több témában és időpontban indított tematikus sétái során.

A Király-Kult utca programot Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, Rózsavölgyi László önkormányzati képviselő, Jankó Ernő, a Kamara Kereskedelmi Tagozatának elnöke és Obertolné Horváth Tímea, a programot szervező Győri Bevásárlás Utcák Alapítvány elnöke nyitotta meg. A programok és a kiállító sátrak szombat este 19 óráig tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában