szabadstrandolás

2021.06.28. 08:50

Mutatjuk a természetes fürdőhelyeket Győr-Moson-Sopron megyében, ahol strandolhat

Tizenegy kijelölt természetes fürdőhely várja a strandolókat idén Győr-Moson-Sopron megyében.

kisalfold.hu

Fotó: Illusztráció/pixabay.com

A teljes lista

Babót POSEIDON CAMP strandfürdő,

Dunasziget Zátonyi Szabadstrand,

Győr-Gyirmót Achilles strand,

Győr Aranypart I.

Győr Aranypart II.

Halászi Szabadstrand,

Ikrény strandfürdő,

Mosonmagyaróvár Itató Szabadstrand,

Mosonmagyaróvár Mosoni Szabadstrand,

Mosonmagyaróvár Bágert-tó Szabadstrand

Sopron Tómalom-fürdő.

A dunaszigeti szabadstrand 2021. július 1-jén nyit, de a többi fürdőhely már üzemel. Ez évben két új fürdőhelyet is kijelöltek: Babót POSEIDON CAMP strandfürdő, Mosonmagyaróvár Bágert-tó Szabadstrand.

Az eddigi vizsgálatok alapján valamennyi fürdővíz minősége megfelelő. A fürdővíz minőségének ellenőrzéséről az üzemeltetőnek kell gondoskodnia. A hatóság a szezon során minden kijelölt fürdőhelyet közegészségügyi szempontból ellenőriz.

Az országban kijelölt természetes fürdőhelyek listája és minősítése szintén megtalálható a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján

Nem javasolt viszont a nem kijelölt fürdőhelyeken való fürdőzés, mivel ezeken a helyszíneken a víz minőségét nem ellenőrzik, a fürdőzés higiénés feltételei nincsenek meg.A fürdőhasználattal kapcsolatban több fontos higiénés, egészségügyi és biztonsági tudnivaló van, melyek betartása kulcsfontosságú – úgy, mint a felhevült testtel történő helytelen vízbeugrás veszélyei, a napozás kockázata, a folyadékpótlás és papucsviselés fontossága. Az elmúlt hónapok okozta járványhelyzet miatt azonban fokozott figyelmet kell fordítani a higiénés és egyéb előírások betartására. A változásokról, a befolyásoló tényezőkről, az ezek következtében módosult feladatokról és követelményekről a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján elérhető tájékoztatóból is tájékozódhatunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában