harminc méter magasból csodálhatják majd a várost

2021.06.03. 13:43

Elkezdődött az óriáskerék építése Sopronban – Fotók

A Tűztorony huszonnégy méter magasan lévő kilátószintjéhez képest is magasabbra törő látványosság várhatóan hétvégén kezdi meg működését.

Etzl Edgár

20210603. Elkezdődött az óriáskerék építése a Várkerületen, a Mária-szobornál. Fényképek: Szalay Károly SZK Kisalföld Sopron

Forrás: Kisalföld

Fotó: Szalay Károly

Az 1921-es soproni népszavazás centenáriumi évének alkalmából hamarosan harminc méter magas óriáskerékről csodálhatják meg a soproniak a városuk panorámáját – osztotta meg a hírt közösségi oldalán Farkas Ciprián polgármester. Az óriáskerék építését csütörtökön kezdték meg a szerkezet talpalásával a Várkerületen a Mária-szobor és a Hűség-kút közötti területen.

A Tűztorony huszonnégy méter magasan lévő kilátószintjéhez képest is magasabbra törő látványosság várhatóan hétvégén kezdi meg működését, a város egy hónapig ad majd otthont az attrakciónak.

A szervezők tájékoztatása szerint egy menet 6-8 percig tart, ami alatt a kerék hármat fordul. A felnőtt és gyerek jegyek ára 2500-, illetve 1500 forint, a családi (2 felnőtt, két gyerek) belépő pedig 6000 forintba fog kerülni.

Az óriáskerék húsz gondolával nyolcvan fő befogadására képes, egy gondolán belül csak az együtt érkezők foglalhatnak helyet. A szolgáltatás igénybevételéhez nem szükséges védettségi igazolványt bemutatni, a gondolákat rendszeresen fertőtlenítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában