Rajz és tánc

2021.06.09. 17:29

Díjeső hullott a győri tehetségekre – Fotók

Az Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola Szakgimnázium, Technikum és Kollégium udvarán egymást követték szerdán a díjátadók. Az országos eredményeket elérő balettnövendékek után, a megyei komplex képzőművészeti verseny részvevői vehették át az okleveleket.

kisalfold.hu

2021.06.09. Két országos balettversenyen dobogós helyezéseket elért tanulóink számára a díjátadó a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskolában, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Forrás: Kisalföld

Fotó: Csapó Balázs

A táncművészeti tanszak növendékei és balettmestereik nagy izgalommal készültek az idén Győrben megrendezett 9. Országos Klasszikus Balett-és Modern-Kortárs Tánc Versenyre. A pandémia miatt online térben zajlott a produkciók bemutatása, a bizottság elé táncvideókon keresztül jutottak el jövő reménységei. A győri diákok versenyprodukcióit a Győri Balett Stúdiójában rögzítették. A leendő táncosokat négy korcsoportban díjazták, klasszikus balett és modern-kortárstánc szóló valamint duett kategóriában.

A dobogós helyezésekért járó érmeket Velekei László a Győri Balett igazgatója akasztotta a növendékek nyakába. Húsz érmet, hat különdíjat és két nívódíjat zsebeltek be az iskola tehetségei. A második Országos Online Táncművészeti Fesztiválon klasszikus balett, modern – és kortárs tánc szóló és duett kategóriákban összesen három arany, hét ezüst és három bronz minősítést szereztek a tanulók. Ezekért járó okleveleket is szerdán vehették át a táncosok.

Az országos díjakat a megyei elismerések követték.

Minden tanévben meghirdetik a Cziráki Lajos Komplex Képzőművészeti Versenyt, melynek díjátadóját is ma tartották a Győri Balett iskolájának udvarán. Az idei versenyre 418 diák küldte be pályázatát a megyéből, négy kategóriában, az elsőtől a 13. évfolyamig. A beérkezett munkákból 21 intézmény diákja lett díjazott, 144-en oklevelet, 11-en, pedig dicséretet kapnak. Az első és második osztályos tanulók vehették át személyesen az elismerő okleveleket a szervezőktől.

A beérkezett alkotásokat a zsűri elnöke Borbély Károly festőművész, Habóckyné Király Ilona rajztanár és Lázárné Verebes Ilona rajztanár, szaktanácsadó értékelte. Négy kategóriában külön rangsorolták azokat a gyerekeket, akik az általános tanterv szerint haladnak, és külön azokat, akik emelt óraszámban tanulják a vizuális megismerés és kifejezés alapjait, vagy alapfokú művészetoktatásban vesznek részt. A díjat nyert pályamunkákat a győri képzőművészeti iskola honlapján tekinthetik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában