Mentorálás

2021.06.26. 23:01

Darnózseli is csatlakozott a „Hímezz magyarra!” mozgalomhoz

Polgármesteri és iskolaigazgatói ajánlással mentorálnak egy Darnózseliről és környékéről származó, kortárs népművészet iránt érdeklődő, felső tagozatos diáklányt.

kisalfold.hu

Mentorprogramot indítva, generációkon átívelő értékmegőrzésre buzdít a „Hímezz magyarra!” elnevezésű mozgalom. A Petrányi-Szöőr Anna, Árvai Erzsébet, valamint Réti Éva által meghirdetett kezdeményezés nem titkolt szándéka, hogy a fiatalokban is kialakuljon az úgynevezett patrícius életérzés.

A projekt célja az induláskor az volt, hogy a gyerekekkel megismertessék a magyar tájakat és a népi hímzés formáit, hogy ezzel hazafiasságra neveljenek, ebbe a programba csatlakozott Darnózseli is. A község egyúttal a két híres tanító nénijének, dr. Pongor Lászlóné Lichtscheidl Margitnak és Szabó Kálmánné Manci néninek is méltó emléket kíván állítani.

– Polgármesteri és iskolaigazgatói ajánlással mentorálnak egy Darnózseliről és környékéről származó, kortárs népművészet iránt érdeklődő, felső tagozatos diáklányt. Ezért a polgármesteri hivatal felhívja azon felső tagozatos lányok figyelmét, akik szeretnek hímezni, horgolni, szőni vagy gobelint készíteni, hogy június 28-ig jelentkezhetnek a programra. Aki felvételt nyer, az híres népművészektől tanulhatja a szakma fortélyait – számolt be a részletekről Fazekas Zoltán polgármester.

Címkék#hímzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában