siker

2021.06.14. 11:40

Audi horgászverseny: kétszáz kilónál több hal akadt horogra Péren

Május második hétvégéjén a hagyományokhoz híven idén is megrendezte éves horgászversenyét az Audi Hungária Független Szakszervezet. A több mint hatvan nevező horgász május 9-én Péren, a CARPe Diem horgásztavon hódolt a halfogás szenvedélyének. A verseny összfogása meghaladta a 200 kilogrammot.

Ollári Gergely

A nagy nap reggelén 65 izgatott horgász foglalta el a horgászhelyét Péren, a CARPe Diem horgásztavon.

 

A nagy nap reggelén 65 izgatott horgász foglalta el a horgászhelyét Péren, a CARPe Diem horgásztavon. A résztvevők egy etetőanyag-dobozt kaptak, melynek alján véletlenszerűen szerepeltek a sorsolási számok, ez alapján foglalták el helyüket a tó körül.

A „legnagyobb hal” díjazottja Molnár Péter (balról a második) lett, aki egy 12 kilogrammos halat fogott a versenyen.

Különböző technikákkal horgásztak

Voltak, akik hozzátartozóikkal, voltak, akik számos horgászfelszereléssel érkeztek a versenyre. A feeder, a fenekező technikák mellett volt, aki rakós bottal vágott neki a megmérettetésnek. A verseny kezdetén a tógazda ellenőrizte a felszereléseket, hogy mindenki a tó szabályainak megfelelően horgásszon, és az előre egyeztetett engedélyszámokat is áttekintették a rajt előtt. A versenyen az Audi Hungária Független Szakszervezet tagjai vehettek részt érvényes horgász- engedéllyel.

Kapás után vissza a vízbe

– Nagyon népszerű a verseny, és maga a helyszín is a tagjaink körében. Általában amikor meghirdetjük éves versenyünket, napok alatt betelnek a nevezői helyek. Ez idén is így volt, szinte 24 óra alatt az összes kvóta elfogyott. A péri tó egyébként egy sporthorgásztó, tele különböző halakkal. A helyszínről nem lehet halat elvinni, a kifogás és a megfelelő kezelés után azok visszakerülnek élőhelyükre. Az első és legfontosabb a verseny izgalma és persze a szórakozás volt tagjaink részére – fogalmazott lapunknak Surányi Szabolcs, a verseny egyik szervezője.

A nagy nap reggelén 65 izgatott horgász foglalta el a horgászhelyét Péren, a CARPe Diem horgásztavon.

A horgászok egy szeles napot fogtak ki, ám amint bedobták felszereléseiket, a halak hirtelen mozgolódni kezdtek. Az összefogás a verseny végére elérte a 211 kilogrammot, a legtöbb halat fogó versenyző szákjában 25 kg-ot mérlegeltek, a legnagyobb hal pedig 12 kilogrammos volt.

Minden évben várják a versenyt

– Tagjaink minden évben nagyon várják a versenyt, sokan hódolnak ennek a szenvedélynek. Ennek természetesen több oka van: van, aki egyszerűen szereti a természetet, szereti a nyugalmat, és vannak, akik a sikerélmény miatt neveznek, mert imádnak halat fogni. És akadnak olyanok is, akik a társaság miatt választják versenyünket. A horgászatot továbbra is meg szeretnénk őrizni a programjaink között, mert jelentős múltja van, és reméljük, hogy jelentős lesz a jövője is – tette hozzá Surányi Szabolcs.

Díjazottak

1. Mészáros Dávid – 25,07 kg

2. Knauz József – 18,07 kg

3. Mezei Zoltán – 17,25 kg

4. Dobai Szabolcs – 17,16 kg

5. Tuncsik Zoltán – 17,05 kg

6. Erdődi Tamás – 16,45 kg

7. Horváth Dávid – 13,80 kg

8. Molnár Péter – 12,00 kg

9. Tóth Tamás – 11,72 kg

10. Kollmann Zoltán – 9,34 kg

A „legnagyobb hal” díjazottja: Molnár Péter – 12 kg

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában