közösség ereje

2021.06.12. 10:58

Átadták Hegyeshalomban a 723 milliós Közösségi Színteret

A Himnusz hangjaira kezdődött a Hegyeshalmi Közösségi Színtér átadása. Az eseményen több környező település polgármestere és a közösségi intézmények vezetői is részt vettek. A projekt önerőből és hitelből valósult meg: 1993 óta újra van művelődési háza a községnek.

Kovács Viktor

Az 1924-ben épült kisiskola alakult át közösségi térré, így a kivitelezésnél arra is figyeltek, hogy az épület megőrizzen valamit a múltjából, ugyanakkor eleget tegyen a modern idők kihívásainak. A Czigány Tamás Prima díjas építész által megálmodott közösségi házban egy kétszáz fős, kiváló akusztikájú színházterem is helyet kapott, amit ezúttal óvodások és iskolások avattak fel zenés-táncos műsoraikkal.

Nagy István agrárminiszter – Fontos, hogy az emberek tudjanak hol találkozni és tartalmasan időt eltölteni.

Az ünnepélyes átadás Nagy István agrárminiszter beszédével kezdődött, aki hangsúlyozta, hogy a XXI. században különösen fontos a közösségek ereje, hogy az emberek tudjanak hol találkozni és tartalmasan időt eltölteni.

– Ez az épület kövekből és téglákból áll, de az igazi értéket azok adják, akik majd benne lesznek. Gratulálok a polgármester úrnak, hogy sikerült megvalósítani még a pályázati források hiányában is ezt a hatalmas munkát – zárta a beszédét az agrárminiszter.

Széles Sándor kormánymegbízott is köszöntötte a jelenlévőket, majd szintén elismerését fejezte ki, hogy pályázat nélkül is sikerült megvalósítani a munkát, aminek az összköltsége megközelítette a bruttó 723 millió forintot.

A felszólalók sorában Szőke László polgármester követte, aki a projekt részleteibe is beavatta hallgatóságát. A mindössze 340 nap alatt elkészült épületben három tantermet klubteremmé alakítottak át, színpadtechnikát telepítettek, akusztikus burkolatot hoztak létre és új folyosót is építettek.

– Egy nagyon régóta várt épület átadása történik most meg, mivel közel harminc éve nincs olyan épületünk, ami alkalmas nagyobb szabású kulturális programok lebonyolítására. A különböző programok a polgármesteri hivatal nagytermében, az iskolákban zajlottak, de jó idő esetén leginkább a szabadban történtek. A hegyeshalmi kulturális élet hajléktalanságát látva régóta keressük a lehetőségeket a probléma megoldására, ami most megtörtént. A konkrét elhatározás 2015-ben született meg, de sajnos nem volt olyan európai uniós pályázat, amit segítségül hívhattunk volna, így végül önerőből és hitelből valósult meg a projekt. Reméljük, ez az új épület hosszú időre összefogja a helyi közösségi életet, kérem, vegyék olyan szeretettel birtokba, ahogy mi megépítettük – hangsúlyozta a polgármester.

Címkék#hegyeshalom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában