élménypark

2021.06.17. 14:27

Átadták a gyerekeknek Kapuváron az óriási játszóteret a Hanyi Erőddel – videó

Megnyitott Kapuváron a húsgyár helyén épült hatalmas játszótér csütörtökön. A gyerekek nagy örömmel vették birtokba.

kisalfold.hu

- A játszótér nektek és a társaitoknak épült – mondta Hámori György polgármester azoknak a gyerekeknek, akik részt vettek az átadón csütörtök délután. – Majd három óra után a kapuvári és a rábaközi gyerekek is birtokba vehetik – tett hozzá. A városvezető kiemelte, a tér tovább épül, kap egy kiszolgáló épületet is, öltözőkkel és tornateremmel.

- Használjátok, úgy használjátok, hogy még utánatok is sokat játszhassanak a parkban – zárta szavait Hámori György.

A játszótér átadóját a kisalfold.hu Facebook oldalán élőben közvetítettük, itt nézheti meg:

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke emlékeztetett, a megyei önkormányzat a területfejlesztési keretből mintegy 580 millió forintot biztosított az élménypark elkészüléséhez. Németh Zoltán kiemelte, ezen a területen volt egyszer egy gyár, amihez a kapuváriak kötődnek. „Az idők változnak, a gazdasági helyzet változik, s meg kell újulni. Ez a terület azt mutatja, hogyan lehet megújulni” – fogalmazott az elnök.

Mielőtt a gyerekek birtokba vették a játszóteret, Radó Tamás kapuvári plébános áldotta meg.

Horváth Sándor, a kivitelező cég ügyvezetőjétől megtudtuk, több egyedi látványosság és játék is helyet kapott a parkban, ilyen például a mezítlábas ösvény, a gördeszka pálya vagy a hatalmas tornyos mászóvár, amely a Hanyi Erőd nevet kapta. A szabadidőparkot egy, körülbelül 325 méter hosszú futópálya öleli körbe.

 

Korábban írtuk

https://www.kisalfold.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/keszul-kapuvaron-az-aktiv-jatszopark-a-husgyar-helyen-10350703/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában