Természetfilm

2021.06.08. 13:16

A Szigetköz rejtett kincseiről forgatott kisfilmet Völgyesi Zoltán – videó

A kisfilm eltervezése, rendezése és megvalósítása is egy csoda volt a készítőjének.

Ollári Gergely

Völgyesi Zoltán a Szigetköz szerelemese. A természet, és az élővilág rendkívül fontos helyen van az életében. Nemrég az ébredő Szigetközről készített videót. A snittek – melyek egy része drónnal készült – egytől egyig a térség valódi szépségét, szemet gyönyörködtető természetét mutatja be.

-A szakmámat tekintve programozó vagyok. Az állandó számítógép előtti ülésnek hála rengeteget járok ki a természetbe. Ausztriában, Grazban éltem nyolc évig, majd visszatértem Mosonmagyaróvárra. Jelenleg is itt lakom. Kell, hogy az ember lássa, milyen szép, és csodálatos helyen is él. Ráadásul ha az ember sokat van egy helyen, akkor általában észre sem veszi annak különös szépségét – kezdte beszélgetésünket Völgyesi Zoltán.

Filmkészítés nem áll messze Zoltántól, korában Rajka térségéről forgatott, és mutatta be környezetét. Az ébredő Szigetközről készült, rövid videó körülbelül húsz snittből áll, de mindegyik egy-egy külön napon készült. Sokszor nem tudatosan vette fel a szebbnél szebb képeket, az adott napszak szépsége azonban mindig magával varázsolta Zoltánt. A rengeteg helyszín, a különböző vadászlesek adták a spontán pillanatokat, így számos mozgókép készült el a kisfilmhez.

Völgyesi Zoltán

- A videóban helyet kaptak a vadon élő állatok is, többek között szerepel benne egy fehér gólya, melynek lefilmezése előre eltervezett, és tudatos volt. Az egész film témáját az ébredő Szigetköz adta, így téli és tavaszi felvételeket tartalmaz, melyek több hónapon keresztül készültek. Maga a kisfilm rendezése, eltervezése, és megvalósítása is egy csoda volt számomra, hisz rendkívül gyönyörű helyszíneken jártam, amelyekre örökre emlékezni fogok – fogalmazott lapunknak Völgyesi Zoltán.

Hozzátette: A Szigetköz tele van rejtett kincsekkel. Szinte bárhová megy az ember gyönyörű tájakat talál, aktív élővilággal. Szinte mindenhol találkozni lehet egy-egy ritka madárfajjal, vagy egy vadon élő állattal.

A videósnak tervei, céljai közé tartozik a helyi élő és állatvilág bemutatása is. Az állatok közül is inkább a kicsinyeket, a kölyköket szeretné bemutatni következő kisfilmjében. Az elkészítése azonban biztosan nem lesz egyszerű, talán az egyik legnehezebb feladat amire Völgyesi Zoltán vállalkozott.

- Mindenképp szeretnék megvalósítani egy újabb kisfilmet, és a legaranyosabb vadon élő kisállatokat szeretném megmutatni a helyieknek. A munkához rengeteg türelemre lesz majd szükségem, de biztos vagyok benne, hogy a táj szépsége kárpótol majd mindenért – tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában