A hét ingatlana

2021.06.20. 10:00

A soproni lakás, ahol egykor rum és likőr folyt

“Eladó Sopron történelmi belvárosában egy 3 szobás 73m2-es, első emeleti lakás a gyönyörűen felújított és karbantartott Hillebrand Házban.” De miről is híres az épület? Mi folyt itt – szó szerint – a 19. század végén? Mondjuk és mutatjuk!

Forrás: Ingatlanbazár

Egy kis történelem

„Hillebrand Vince 1840-ben alapította meg rum -és likőrgyárát ebben az épületben. Üzleti palettáját a fűszer -és gyarmatáru kereskedéssel kezdte, de a déligyümölcsöket nem mindig tudta eladni. Ekkor készült belőlük narancslikőr vagy fügebor, így kezdődött el a likőr és szeszgyártás története. Termékei gyorsan népszerűek lettek. ...Hillebrand Vince császári és királyi szállító lett.”

És a jelen

Az első emeletre egy zárt lépcsőházon keresztül juthatunk fel, ahonnan a gangra érkezünk. A tágas előszobába a nyitott gangról (22méter hosszú) léphetünk be, mely nem „átjáróház”, így teraszként is funkcionál. Az előszoba egylégterű az étkezővel, majd jobbról a nappali szoba található leválasztva belőle egy kisebb gardróbszoba (a válaszfal visszabontható). Balról a konyha, majd az előszobán áthaladva, a folyosón elindulva egy tágas kádas fürdőszoba, mellette közvetlenül a WC található. A lakás végében lett kialakítva a két hálószoba, melynek ablakai és a lakás többi helyiségének ablakai is a rendezett, csendes belső udvarra néznek. A lakás műszaki és esztétikai felújítása 2017-ben zajlott. Tartozik hozzá egy hatalmas padlásrész, egy saját tároló (2 m2) és egy közös tároló is. [...]”

További részletek és képek az ingatlanbazar.hu oldalán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában